ΚοινωνίαΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Αλληλεγγύη Τουρκίας – Ελλάδας για τους πληγέντες του φονικού σεισμού

Μηνύματα αλληλεγγύης αντάλλαξαν στο  twitter ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το φονικό σεισμό έξω από τη Σάμο που έπληξε και τις δύο χώρες.

Κάλεσα τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συλλυπηθώ για τις τραγικές απώλειες από το σεισμό που χτύπησε και τις δύο χώρες μας. Όποιες και να είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι οι στιγμές όπου οι άνθρωποι πρέπει να είναι μαζί” έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κάνοντας retweet το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε:

“Ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα εκ μέρους μου και εκ μέρους του τουρκικού λαού. Η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της.”

 

Ταυτόχρονα ο  εκπρόσωπος του γραφείου του Τούρκου προέδρου σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

“Η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες. Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου Ερντογάν

Show More

Related Articles

Back to top button