Ζητείται ΠαρόνΑρθρογραφίαΕιδήσεις

Ακούτε άγνωστοι νεκροί του έθνους;

Της Αθηνάς Χατζηαθανασίου

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 χτες. 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας.

Γιορτάστηκε η μέρα στην “ελεύθερη” Ελλάδα του 2021  με τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου να είναι οι μόνοι που είχαν πρόσβαση στις εκδηλώσεις με το ειδικο sms με αριθμό 7  “Είμαι στην εξουσία και κάνω ό, τι γουστάρω” και τα επίσημα δείπνα στα οποία παρευρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι της πολιτειακής εξουσίας μαζί με γνωστά πριγκιπόπουλα του διεθνούς τζετ σετ να μη θεωρούνται “κορωνοπάρτυ” αλλά “επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου”.

Εμείς οι υπόλοιποι είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε από… τον καναπέ μας αυτή την πανδαισία του κιτς, όπου τα ελληνικά χρώματα κακοποιήθηκαν πολλάκις, από την εξαιρετική θεματική φορεσιά της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου μέχρι τα ζωγραφισμένα τανκς, και ο εθνικός μας ύμνος “εκτελέστηκε” στα δύο μέτρα από τη διεθνούς φήμης σοπράνο από το Fame Story Αναστασία Ζαννή.

Ευτυχώς ήταν κι αυτοί οι Εύζωνοι να σώσουν λίγο την κατάσταση. Μια μπάντα κρουστών ο βηματισμός τους, το μόνο που σταματούσες για λίγο ν’ ακούσεις. Ο ήχος από το παπούτσι τους είναι, σου λέει, “για ν’ ακούν οι άγνωστοι νεκροί του έθνους”. Ακούτε άγνωστοι νεκροί; Σ’ εσάς μιλώ που δώσατε την ψυχή σας για τη δική μας λεφτεριά, αλλά δεν είστε ούτε ο Κολοκοτρώνης ούτε ο Καραϊσκάκης να αναγνωρίζεστε από τα κιτάπια της ιστορίας. Ακούτε άγνωστοι νεκροί; Γιορτάζουμε την ελευθερία που μας εξασφαλίσατε.

Show More

Related Articles

Back to top button