ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

ΑΔΕΔΥ: “Μένος Μητσοτάκη για τους δημοσίους υπαλλήλους -Μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς και το 2023”

Για πρωτοφανές το μένος της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ και εξαπολύοντας «βολές» προς τον πρωθυπουργό σημειώνει ότι μετά από 12 χρόνια «παγώματος» μισθών και μεγάλων περικοπών, η κυβέρνηση αποφάσισε «μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσιών Υπαλλήλων και το 2023».

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ, σημειώνει ότι “ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει κατάμουτρα τους Δημοσίους Υπαλλήλους όταν ανακοινώνει «αυξήσεις» για το 2024, την ώρα που ο συνταγματικός βίος της κυβέρνησής του λήγει τον Ιούλιο του 2023, το αργότερο” και καταγγέλλει την «εξαίρεση των Δημοσίων Υπαλλήλων από τις “αυξήσεις” που έδωσε στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το μένος της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη για τους 560.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο (εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, υπαλλήλους Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπουργείων και οργανισμών) εκφράστηκε για μια ακόμη φορά με την εξαίρεση των Δημοσίων Υπαλλήλων από τις «αυξήσεις» που έδωσε στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Οι «αυξήσεις» αυτές, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων, τη στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει με διψήφια νούμερα και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν φτάσει στα ύψη.

Όμως, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο επί δώδεκα χρόνια δεν έχουν δει καμιά αύξηση στους μισθούς τους, αλλά ακριβώς το αντίθετο, πρωτοφανείς περικοπές (κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, μείωση αποδοχών μέχρι και 40%, πάγωμα διετίας 2016-17 κλπ), ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση ούτε 1 ευρώ αύξηση για το 2023, δεν έδωσαν. Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει κατάμουτρα τους Δημοσίους Υπαλλήλους όταν ανακοινώνει «αυξήσεις» για το 2024, την ώρα που ο συνταγματικός βίος της κυβέρνησής του λήγει τον Ιούλιο του 2023, το αργότερο.

Η ανάλγητη αυτή πολιτική την Κυβέρνησης, επί μία τετραετία, έχει φέρει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Μετά, δε, και τις πρωτοφανείς αυξήσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων η κατάρρευση των οικογενειακών προϋπολογισμών των εργαζομένων έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αμείβονται με μισθούς πείνας. Ειδικά η Υ.Ε. κατηγορία, με μισθούς 500 – 650€ καθαρά, πένεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες κατηγορίες υπαλλήλων-αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι 25.000 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται να ζήσουν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας με 737€ τον μήνα καθαρά, λιγότερα δηλαδή και από τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, όταν τα ενοίκια έχουν 500€ τον μήνα. Με μισθούς πείνας αμείβονται, επίσης, χιλιάδες υγειονομικοί, που είχαν 30 νεκρούς στην πανδημία, οι υπάλληλοι των Δήμων, των Υπουργείων και των Φορέων του Δημοσίου.

Όλα αυτά δεν συγκινούν τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Το αυτί τους δεν ιδρώνει, αλλά τα δικά τους Golden Boys τα χρυσοπληρώνουν με 8.000€ τον μήνα στον ΕΦΚΑ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αντέδρασαν, πραγματοποιώντας δύο γενικές απεργίες με μοναδικό αίτημα: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Οι αγώνες αυτοί θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση, μέχρι να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας.

Show More

Related Articles

Back to top button