Αγία ΠαρασκευήΝέαΕιδήσεις

Αγία Παρασκευή: Οι γονείς δεν υποχωρούν στα θέματα ασφάλειας των παιδικών σταθμών

Κείμενο υπογραφών για την ασφάλεια των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της Αγίας Παρασκευής συγκεντρώνει ο Σύλλογος Γονέων, μέσω του οποίου καλούν όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ) «να σεβαστούν τα αιτήματά μας, να ακούσουν την αγωνία μας, να αναλογιστούν την ευθύνη που έχουν για την ασφάλεια της ζωής των παιδιών μας».

Σύλλογος σημειώνει, επίσης, ότι στην προτελευταία συνεδρίαση, των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής, οι γονείς κατέθεσαν τα σχετικά αιτήματά τους, όπως αυτά αποφασίστηκαν συλλογικά, μέσα από συζήτηση, στη γενική τους συνέλευση. Ωστόσο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «με μεγάλη μας απογοήτευση, βρήκαμε απέναντί μας ένα τείχος αδιαφορίας και απαξίωσης. Η διοίκηση αρνήθηκε, σχεδόν, όλα τα αιτήματά μας, γιατί έχουν κόστος».

Ανάμεσα στα αιτήματα αυτά ήταν:

Η ύπαρξη νοσηλευτή που θα σώσει ένα παιδί σε έκτακτα γεγονότα (π.χ. πνιγμό).

Να μην μένουν τα παιδικά τμήματα ποτέ με μια δασκάλα, παράγοντας καθοριστικός, για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και διευκόλυνση για ουσιαστικό παιδαγωγικό έργο των παιδαγωγών.

Να μπορεί, για παιδαγωγικούς λόγους, ένα παιδί να εγγράφεται αυτόματα στην επόμενη χρονιά και όχι να μπαίνει, πάλι, η οικογένειά του στο κυνήγι μιας θέσης.

Να μπει ένα τέλος με τα 100 και πάνω παιδιά που μένουν κάθε χρόνο εκτός σταθμών, λόγω ανυπαρξίας σύγχρονων παιδικών σταθμών.

Show More

Related Articles

Back to top button