Αγία ΠαρασκευήΒριλήσσιαΠεριβάλλον

«Αήττητος» στην Ανακύκλωση ο Δήμος Βριλησσίων – Πρώτος στην Αττική και το 2022

«Οι επιδόσεις θα αυξηθούν κι άλλο» λέει στη V, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Αλέξης Μαυραγάνης

Τις καλύτερες επιδόσεις στην ανακύκλωση, σε όλη την Αττική, συνεχίζει να πετυχαίνει και το 2022 όπως και το 2021, ο Δήμος Βριλησσίων, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής.

Στο ενιάμηνο του 2022, ο Δήμος Βριλησσίων είναι πρώτος με 34% στην συνολική ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή αλλά και στην συνολική ανάκτηση υλικών με 29%.

Στις πρώτες θέσεις μετά τον Δήμο Βριλησσίων, ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά οι Δήμοι Παλλήνης, Γλυφάδας, Διονύσου και Φιλοθέης-Ψυχικού.

Τα Βριλήσσια ήταν πρώτα στην ανακύκλωση και το 2021 με δεύτερο τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και τρίτο τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού. Ανακυκλώνουν και ανακτούν το εν τρίτο των οικιακών αποβλήτων που παράγουν.

«Τα Βριλήσσια είναι ένας Δήμος που έχει δουλέψει συστηματικά και σε πολλά μέτωπα από το 2015 ώστε να πετύχουμε αυτές τις επιδόσεις. Αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών και του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιούμε με συνέπεια από το 2015. Είμαστε μια πόλη που ανακυκλώνει και εξοικονομεί και 300.000 ευρώ ετησίως, ενώ κρατάμε σταθερά χαμηλά τα δημοτικά τέλη, παρά την ενεργειακή κρίση», δήλωσε στη V, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης.

«Οι επιδόσεις αυτές θα αυξηθούν κι άλλο», όπως σημειώνει ο κ. Μαυραγάνης, «μέσα από την δημιουργία του δικτύου των υπόγειων κάδων και των πράσινων γωνιών ανακύκλωσης που έχουμε ξεκινήσει να εγκαθιστούμε και διαρκώς επεκτείνουμε».

Το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης είναι ένας νέος θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της οποίας καταγράφονται πλήρως οι επιδόσεις κάθε Δήμου και στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες μέσω της ιστοσελίδας  recycleattica.gr.

Show More

Related Articles

Back to top button