Αγία ΠαρασκευήΔήμοιΕιδήσεις

Έξυπνα” ηλιακά παγκάκια στην πλατεία Αγίας Παρασκευής

Ένα… τεχνολογικό βήμα πιο μπροστά προχώρησε ο δήμος Αγίας Παρασκευής. Με μέριμνα της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εγκαταστάθηκαν  χθες (02.04.2021) στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, δύο ολοκαίνουρια, “έξυπνα”, ηλιακά παγκάκια, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πρόκειται για μία άκρως πρωτοποριακή κίνηση της δημοτικής αρχής, αφού πέραν της συνηθισμένης τους χρήσης, τα ηλιακά παγκάκια μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες της Αγίας Παρασκευής.

smart800 4
Συγκεκριμένα, τα “έξυπνα” παγκάκια είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες βιώσιμων πόλεων που σέβονται το περιβάλλον. Χρησιμοποιούν ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μέσω ηλιακών πάνελ, υποστηρίζουν τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με θύρες USB ή και ασύρματα, διαθέτουν έξυπνο φωτισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο με 4G Wi-Fi. Επίσης δίνουν χρώμα στον χώρο, αφού με την έλευση της νύχτας ανάβουν σε διάφορα χρώματα.
Η κίνηση αυτή του Δήμου Αγίας Παρασκευής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων που γίνεται το τελευταίο διάστημα (μετά και την αντικατάσταση που έγινε στα ξύλινα παγκάκια που βρίσκονται εντός της κεντρικής πλατείας) με στόχο την ολική αναμόρφωση του χώρου.
Ανάλογες κινήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πλατείες της πόλης μας.
smart800 1
smart800 2
Show More

Related Articles

Back to top button