ΠολιτισμόςΘέατροΨυχαγωγίαΕιδήσεις

“Έξι Φορές”: Αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη με την Όλια Λαζαρίδου στο Μέγαρο Μουσικής

Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον κύκλο Θέατρο@Μegaron Underground, που εγκαινιάζεται με την Όλια Λαζαρίδου και την παράσταση «Έξι φορές» σε σκηνοθεσία και φωτισμούς του Γιώργου Νανούρη.

Ηκαταξιωμένη ηθοποιός ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους. Η παράσταση είναι μια αναφορά στη μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου. Έχει αρχική πηγή έμπνευσης τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 (στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Ό. Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο).

Σε αυτή τη διαφορετική σκηνική εκδοχή περιλαμβάνονται κείμενα Αύγουστου Στρίντμπεργκ, Αντόν Τσέχοφ, Ζαν Κοκτώ και Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που μετέφρασε ο Στέλιος Βαφέας, καθώς και μικρές ιστορίες του θεάτρου.

Τα κοστούμια είναι της Ιωάννας Τσάμη, και τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Σκουρλέτη. Τη μουσική της έναρξης και του φινάλε έγραψε ο Κωνσταντίνος Βήτα.

Η παράσταση «Έξι φορές» ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 15, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (21:00) καθώς και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου (19:00), ημερομηνίες που μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τις υπουργικές αποφάσεις.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και τον Νοέμβριο, πάντα στο Υποσκήνιο Β΄, όπου θα παρουσιάζονται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τις 22 Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Διάρκεια: 75 λεπτά | Η παράσταση δεν έχει διάλειμμα


Το πρόγραμμα είναι πιθανόν να τροποποιηθεί λόγω υγειονομικών κανονισμών. Ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, στα μέτρα προστασίας και στις οδηγίες σχετικά με την προσέλευσή σας στο megaron.gr. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ακολουθεί τις πλέον ενημερωμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων του.

Show More

Related Articles

Back to top button