ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Ένωση Γονέων Βριλησσίων: Συνάντηση με την Ένωση Ποντίων Βριλησσίων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου του 2023 συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων και συγκεκριμένα του Προέδρου κου. Γκιουρτζίδη Δημήτρη και Γραμματέα κας Μιχαηλίδου Σωτηρία, με την Ένωση Ποντίων Βριλησσίων, στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων με όλους του συλλόγους του Δήμου μας όπως προβλέπεται και από το καταστατικό της Ένωσης.

Στην συνάντηση έγινε ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών αναφορικά με την περαιτέρω συνεργασία των δυο Ενώσεων αλλά και η πρόθεση της Ένωσης Γονέων μετά και από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων θα προβεί στην κατάθεση στεφάνου στις 18 Ιουνίου 2023 στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων στην Πλατεία Μανώλη Ανδρόνικου (Μακεδονίας και Κύπρου) .

Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων θέλει να ευχαριστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων και συγκεκριμένα τους : Αντιπρόεδρο κα Παναγιώτα – Θεώνη Μουρατίδου, Γραμματέα κα Βασιλεία Μαντινίδη, Ταμία, κα Δήμητρα Αραμπαντζίδη και τα μέλη Θεμιστοκλή Αθανασιάδη, Δημήτρη Δαμιανίδη, Κυριακή Σουμελίδου, για την θερμή υποδοχή στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της Χονδροπατίδη Τάσο για την πρόσκληση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γκιουρτζίδης Δημήτρης Μιχαηλίδου Σωτηρία

Λίγα λόγια για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Στις 19 Μαΐου 1919, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Απελευθερωτικού Αγώνα των Τούρκων κατά των Δυτικών (Αγγλογάλλων, Ιταλών, Ελλήνων), που κατείχαν εδάφη της Μικράς Ασίας. Από 200.000 έως 350.000 είναι οι Ελληνoπόντιοι, που εξολοθρεύτηκαν από τους Νεότουρκους κατά την περίοδο 1916-1923, σ’ ένα σύνολο 750.000 περίπου.

Show More

Related Articles

Back to top button