ΔήμοιΓέρακαςΑνάπτυξηΈργαΕιδήσεις

Έναρξη διαβούλευσης για την υλοποίηση του νέου κυκλικού κόμβου Πίνδου και Αγ. Νεκταρίου

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου έργου, που θα αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, «άναψε» ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, υπογράφοντας την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τον νέο κυκλικό οδικό κόμβο στη συμβολή των οδών Πίνδου και Αγίου Νεκταρίου, στον Γέρακα.

Η διαβούλευση θα έχει διάρκεια 20 ημερών και αμέσως μετά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου, το οποίο έχει μελετηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης, σε συνεργασία με το ΕΜΠ.

Το έργο θα διασφαλίσει την οδική ασφάλεια σε ένα πολύ κρίσιμο κυκλοφοριακά, σημείο της πόλης και θα αναβαθμίσει την αισθητική εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Ο νέος κυκλικός κόμβος Πίνδου και Αγ. Νεκταρίου εντάσσεται στο πλαίσιο κατασκευής έξι κυκλικών κόμβων στον Γέρακα, τους οποίους έχει μελετήσει ο Δήμος Παλλήνης.

Προηγήθηκε η παράδοση του κόμβου Έβρου και Τρικάλων, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε λειτουργία ενώ στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση τεσσάρων κόμβων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (στις συμβολές της με τις οδούς Αιτωλίας, Χίου, Δερβενακίων και στην πλατεία Μακεδονίας), ολοκληρώνοντας τον προγραμματισμό για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση και την διασφάλιση της οδικής ασφάλειας της πόλης.

Η Απόφαση του Δημάρχου για την έναρξη της διαβούλευσης αναλυτικά έχει ως εξής:

” ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Έναρξη Διαβούλευσης για την τροποποίηση κυκλοφοριακής μελέτης στη ΔΕ Γέρακα για την αναβάθμιση και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας τμήματος οδικού δικτύου στη συμβολή των οδών Γέρακα και Πίνδου

Έχοντας υπ’ όψιν τις διατάξεις:

Τον Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α’)

Τον Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 102Α’)

Τον Ν.2696/1999 (ΦΕΚ 57Α’)

Τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Ν. 2696/1999(ΦΕΚ.57/Α’/23.3.1999), όπως αυτός τροποποιήθηκε (Ν. 3542/2007 ΦΕΚ 50/Α/2.3.2007 και Ν.4530/2018 ΦΕΚ59/Α/30.03.2018) και ισχύει.

Την ισχύουσα κυκλοφοριακή μελέτη για τη ΔΕ Γέρακα που έχει εγκριθεί με την υπ’αρίθμ. 27/2004 απόφαση ΔΣ και σχετικές τροποποιήσεις της.

Τα επτά (7) σχέδια τελικής διαμόρφωσης, που έχουν συνταχθεί από το Τμήμα Κυκλοφοριακών έργων

Εγκρίνει

Να κληθούν οι φορείς και οι δημότες σε Διαβούλευση προκειμένου να υποβάλλουν τις απόψεις τους, επί των αναρτημένων σχεδίων, είτε εγγράφως στο πρωτόκολλο του Δήμου, είτε στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του Δήμου μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών (με την ένδειξη “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕ ΓΕΡΑΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΓΕΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΝΔΟΥ”, ώστε να εντοπιστούν και αξιολογηθούν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η ως άνω Διαβούλευση θα λάβει χώρα 20 (είκοσι) ημέρες και τα σχέδια θα αναρτηθούν στα γραφεία του Τμήματος Κυκλοφοριακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και στο site του Δήμου http://www.pallini.gr

 

Show More

Related Articles

Back to top button