slider-1ΚοινωνίαΕργασίαΚόσμος

Εξαπλώνεται το κύμα των μαζικών απεργιών στις ΗΠΑ

Μετά τις αυτοβιομηχανίες και το Χόλιγουντ, απεργούν 75.000 υγιεινομικοί.

Μετά τους εργάτες στις μεγάλες αυτοβιομηχανίες της Αμερικής, 75.000 υγειονομικοί βγαίνουν μαζικά σε απεργία.

Πρώτη φορά στα χρονικά των Ηνωμένων Πολιτειών απεργούν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, που αφορά στην φροντίδα των ασθενών και ηλικιωμένων καθώς και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, άπορους, ανασφάλιστους και αναξιποπαθούντες.

Η απεργία των εργαζομένων υγειονομικών έχει ανακοινωθεί από τα συνδικάτα που τους εκπροσωπούν από τα τέλη Σεπτεμβρίου όταν και έληξε η τελευταία σύμβαση εργασίας τους και οι ίδιοι ζήτησαν μία σειρά βελτιώσεων στο εργασιακό αλλά και οικονομικό τους περιβάλλον.

Τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Δ.Σ. του ιδρύματος και αυτή θα είναι μία πρώτη προειδοποιητική απεργία που θα διαρκέσει μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.

Τα συνδικάτα έχουν θέσει ως βάση διαπραγμάτευσης την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, καθώς και την πρόσληψη του προσωπικού που απαιτείται προκειμένου η υγειονομική φροντίδα που λαμβάνουν ασθενείς και αναξιοπαθούντες να είναι ανάλογη αυτής που λαμβάνουν και οι υπόλοιποι Αμερικανοί πολίτες.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και οι αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων που αφορά στα επιδόματα τα οποία έχουν περικοπεί κατά 45%.

Οι εργαζόμενοι που απεργούν για πρώτη φορά στα αμερικανικά χρονικά τόσο μαζικά σε απεργία, τονίζουν πως δεν θα περιορίσουν την λειτουργία και την πρόσβαση στα νοσοκομεία, και στα εργαστήρια ούτε θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Show More

Related Articles

Back to top button