ΚηφισιάΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Ψήφισμα για τα Διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο από την Κηφισιά & Διόνυσο

Την αντίθεσή τους σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου δηλώνουν και πάλι ο Δήμος Κηφισιάς και Διονύσου υποβάλλοντας ψήφισμα στην πλατφόρμα του Avaaz για όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

“Ψηφίζουμε ΟΧΙ στα Διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, συμμετέχοντας στο διαδικτυακό ψήφισμα που διενεργείται με πρωτοβουλία της Διαδημοτικής-Διαπαραταξιακής Επιτροπής των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων, πλευρικών, μετωπικών, ηλεκτρονικών, στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.

Τα συγκεκριμένα διόδια, θα επιφέρουν τεράστια κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση στις πόλεις μας ενώ θα είμαστε η μόνη αστική περιοχή στην Αττική, όπου οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες θα πληρώνουν διόδια για να πάνε στα σπίτια τους και τις δουλειές τους.”

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούνιο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέρριψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα  εγκατάστασης πλευρικών διοδίων, παρά  το γεγονός ότι η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας είχε γνωμοδοτήσει θετικά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος πρότεινε τη δικαστική προσφυγή για την Μελέτη σε περίπτωση κύρωσής της από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει  σε δικαστικές προσφυγές και  σε περαιτέρω ενέργειες από κοινού με τους Δημάρχους.

Αντιδράσεις με φόντο τα διόδια στη Βαρυμπόμπη | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Show More

Related Articles

Back to top button