Αγία Παρασκευή

Χριστούγεννα στο Χαλάνδρι- Ολες οι εκδηλώσεις του Δήμου

O Δεκέμβριος στο Χαλάνδρι θα είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, ο μήνας της γιορτής και του χειμερινού πολιτιστικού φεστιβάλ, που αναμένεται να προσφέρει χαρά κι απόλαυση σε μικρούς & μεγάλους, ως «αντίδοτο» στην δύσκολη καθημερινότητα.

Η διοίκηση προαναγγέλλει συναυλίες, εργαστήρια για παιδιά, εορταστική αγορά στην κεντρική πλατεία, «Ορατόριο Χριστουγέννων» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, «Chalandri Run The Christmas Night» και θεατρικές παραστάσεις στα ΚΑΠΗ.

Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

8 Δεκεμβρίου │ 19.00 – Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου υπόσχεται να μεταφέρει το πνεύμα των γιορτών με τις μελωδίες της. Ξυλοπόδαροι θα βρίσκονται εκεί για να διασκεδάσουν τα παιδιά και να μοιράσουν γλυκίσματα. Θα λειτουργεί η παραδοσιακή εορταστική αγορά με τα «σπιτάκια» που παραχωρεί ο Δήμος Χαλανδρίου σε μη κερδοσκοπικούς, κοινωφελείς οργανισμούς.  Στον χώρο θα λειτουργήσει καρουζέλ, από τις 8 Δεκεμβρίου και έως 7 Ιανουαρίου, καθώς και χριστουγεννιάτικο χωριό με σπιτάκια και δράσεις για τα παιδιά (face painting). Ωράριο λειτουργίας καρουζέλ: Καθημερινές 16.00 – 20.00, 25.12.23 έως 29.12.23, 12.00-20.00 Σαββατοκύριακα, 12.00 – 20.00 1.1.24, 14.00 – 20.00

16 Δεκεμβρίου │12.00 │Μουσική παράσταση με τους μουσικούς «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου & Πλάτωνος – Χαϊμαντά: Κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων Π.Τ.Χ Χαλανδρίου.

17 Δεκεμβρίου│20.00 │Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς «Ορατόριο Χριστουγέννων» του Γιώργου Παζαΐτη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου. Θα τραγουδήσουν οι Σία Κοσκινά και Νικόλας Μαραζιώτης. Η μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης είναι του Κώστα Ιωαννίδη. Το έργο «Ορατόριο Χριστουγέννων» παρουσιάζεται σε δημόσια πανελλαδική πρώτη.

17 Δεκεμβρίου │ 21.00 │ Κεντρική Πλατεία – Χριστουγεννιάτικος Νυχτερινός Αγώνας «Chalandri, Run The Christmas Night», με αφετηρία την Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

19- 22 Δεκεμβρίου │Η Φιλαρμονική του Δήμου ταξιδεύει στα σχολεία και τα ιδρύματα της πόλης με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες

22 Δεκεμβρίου │12.00 │Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.

24 Δεκεμβρίου │12.00 │Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.

27 Δεκεμβρίου │18.00 │ Κεντρική πλατεία – Συναυλία με την μπάντα χάλκινων και ξύλινων πνευστών και κρουστών «Αγία Φανφάρα».

29 Δεκεμβρίου │ 18.30│ Κεντρική Πλατεία – Συναυλία με την Alcedo folk band, η οποία με την πολυπολιτισμική της μουσική ενώνει λαϊκές παραδόσεις από όλο τον κόσμο με τον σύγχρονο, δικό της ήχο.

30 Δεκεμβρίου │12.00 │ Κέντρο Χαλανδρίου – Συναυλία με το μουσικό σχήμα Da Band, σε ρυθμούς fank και soul.

31 Δεκεμβρίου │12.00 │Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.
13 Ιανουαρίου │12.00 │ Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.
20 Ιανουαρίου │12.00 │ Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.

Εικαστικά & μουσικοθεατρικά εργαστήρια 

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εικαστικά και μουσικοθεατρικά εργαστήρια. Επίσης, υλοποιείται η δράση «Χριστούγεννα στην Παιδική Βιβλιοθήκη με το σχολείο μου», όπου σε συνεννόηση με τα σχολεία της πόλης γίνεται ανάγνωση παραμυθιών.

Σέργιος Γκάκας: «Αντίδοτο στον ζόφο των ημερών»

Σε μήνυμά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού σημείωσε: «Με μια σειρά από παραστάσεις, συναυλίες και εργαστήρια που προσφέρονται δωρεάν, δίνουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να αισθανθούν τη γιορτή ως αντίδοτο στο ζόφο τω

Show More

Related Articles

Back to top button