ΔήμοιΜαρούσιΕκπαίδευσηΑνάπτυξηΔημοτικάΕιδήσεις

Χρηματοδότηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε δημοτικά  κτίρια του Δήμου Αμαρουσίου από την Περιφέρεια Αττικής

Προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, καθώς και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε δημοτικά  κτίρια του Δήμου Αμαρουσίου, συνολικού προυπολογισμού 1.2 εκ. ευρώ (επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 533χιλιάδες ευρώ), παρουσία  του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου.

Ειδικότερα προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, καθώς και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης τα συγκεκριμένα έργα θα διασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας 340 χιλ KWh, επισημαίνοντας πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας, πρωτοβουλίες που συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της Αττικής, είναι προτεραιότητα.

Την έμφαση που δίνει ο Περιφερειάρχης σε ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αναβάθμιση καταδεικνύει το γεγονός πως από την ημέρα που ανάληψης καθηκόντων της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας, έχουν εγκριθεί 25 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικής δημόσιας δαπάνης 20 εκ. € σε διάφορους Δήμους της Αττικής, ενώ σε φάση τελικής ένταξης βρίσκονται ακόμα 20 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκ. €, οι οποίες και θα ενταχθούν στο προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και εξήρε την περιβαλλοντική σημασία της συγκεκριμένης δράσης.

Στη συζήτηση μετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Μ. Μίσκα.

Γ. Πατούλης: « Άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς»

Κατά τη συζήτηση στο επίκεντρο βρέθηκαν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια στο Μαρούσι με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως προτεραιότητα για τη διοίκηση είναι το εμβληματικό έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

Όπως ενημέρωσε τον Δήμαρχο το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με δεδομένο ότι οι μελέτες είναι σε τελικό στάδιο, άμεσα θα προχωρήσει η δημοπράτηση του. «Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιπλημμυρική θωράκιση του  Αμαρουσίου και σ΄αυτό το πλαίσιο το προχωράμε, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συζητήθηκε η πρόοδος του έργου απορροής ομβρίων στο Κέντρο Αμαρουσίου – αναμένεται άμεσα η εισήγησή του στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, καθώς και του αντιπλημμυρικού έργου της Κοκκινιάς.

Ο Περιφερειάρχης εστίασε στο ζήτημα της κατασκευής γηπέδου στο Μαρούσι, υπογραμμίζοντας πως το έργο θα έχει τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας καθώς είναι αναγκαίο για τους πολίτες του Αμαρουσίου, ενώ υπογραμμίστηκε πως στην τελική ευθεία δημοπράτησης είναι και τα έργα επέκτασης της λεωφόρου Κύμης.

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Αμπατζόγλου πως η Περιφέρεια, θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή άλλων τεσσάρων πεζογεφυρών –εκτός από τις 6 που έχουν προβλεφθεί στην Αττική- στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και αυτή στο ύψος του ΥΓΕΙΑ, ένα σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους πεζούς, ενώ συζητήθηκε και η υλοποίηση των δύο ανισόπεδων κόμβων στη λεωφόρο Κηφισίας.

Τέλος στο πλαίσιο της ήδη εκτελούμενης εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων της Περιφέρειας Αττικής στις οδούς Περικλέους και Πεντέλης στο Μαρούσι, δόθηκε υπόσχεση από τον Περιφερειάρχη για επέκταση του έργου ασφαλτοστρώσεων και στις οδούς Θησέως – Χατζηαντωνίου – Παπαφλέσσα.

 

Show More

Related Articles

Back to top button