Αυτοδιοικητικές εκλογές1ΠολιτικήΑθήνα

Χάρης Δούκας: Αναγκαία η συνεργασία μεγαλουπόλεων για αντιμετώπιση προκλήσεων

Πρότυπο πολιτικής εξωστρέφειας και συνεργασιών επιδιώκει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων

 

Την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και οι κοινωνικές ανισότητες, τόνισε ο  νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης  κ. Εκρεμ Ιμάμογλου.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του την 1η Ιανουαρίου 2023, απαντώντας στην συγχαρητήρια επιστολή του κ. Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε την πρόθεσή του να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.

Παράλληλα επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας των μεγαλουπόλεων για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και οι κοινωνικές ανισότητες.

Ο Χάρης Δούκας επισημαίνει ακόμη στο μήνυμα του προς τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ότι στόχος είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και λύσεων, προκειμένου οι κάτοικοι των δύο πόλεων να διαβιούν με ειρήνη, κοινωνική ευημερία και σταθερότητα.

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας εμφανίστηκε θετικός σε μία συνάντηση με τον κ. Ιμάμογλου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου στη συγχαρητήρια επιστολή του εύχεται στον κ. Δούκα καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του και τονίζει ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, μέσω του δικτύου των βαλκανικών πόλεων Β40.

Τέλος ο κ. Ιμάμογλου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ιδιότητα του κ. Δούκα ως επιστήμονα,αλλά και στο όραμά του, υπογραμμίζοντας ότι είναι βέβαιος ότι θα αγωνιστεί για να εφαρμόσει τις αρχές διοίκησης των σύγχρονων πόλεων, όπως η βιωσιμότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη.

Show More

Related Articles

Back to top button