Παπάγου-ΧολαργόςΝέαΕιδήσεις

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Βιοκλιματική ανάπλαση παραδρόμου Λεωφόρου Μεσογείων

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, «με το βλέμμα στο μέλλον και με όραμα μια πράσινη, βιώσιμη και ελκυστική πόλη», όπως αναφέρει, έκανε το πρώτο βήμα για την ανάπλαση του παραδρόμου της Λεωφόρου Μεσογείων.

Συγκεκριμένα, προχωρεί στις μελέτες που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου, οι οποίες θα συγχρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και από ίδιους πόρους του Δήμου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο.

Με το μεγάλο αυτό έργο επιδιώκεται:

Η καλή προσβασιμότητα των πεζών.

Η μίξη χρήσεων/

Οι σύγχρονες υποδομές.

Ο γενικότερος χαρακτήρας που θα προσελκύει άτομα όλων των ηλικιών.

Επίσης, επιτυγχάνεται ο σαφής και λειτουργικός διαχωρισμός μεταξύ χώρων διέλευσης/στάθμευσης οχημάτων και κίνησης πεζών.

H ανάπλαση του παραδρόμου θα αναδείξει τον χώρο σε ένα ενιαίο κέντρο, με δυνατότητες που θα συνδυάζουν το πολιτιστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία, το αγοραστικό όφελος και την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η περιοχή, συνολικού μήκους 1,75km, περίπου, μέσω της αστικής ανάπλασης θα αποκτήσει ενιαία αισθητική και νέα ταυτότητα.

Μεταξύ άλλων:

Δημιουργείται ποδηλατόδρομος.

Γίνεται διαπλάτυνση πεζοδρομίου.

Βελτιώνεται η υποδομή για την απρόσκοπτη κίνηση πεζών.

Αυξάνεται ο ωφέλιμος χώρος πεζών.

Επιτυγχάνεται η καλύτερη διαχείριση στάθμευσης αυτοκινήτων με τη σαφή οριοθέτηση και τον διαχωρισμό των θέσεων στάθμευσης, μακριά από το πεζοδρόμιο και τις προσβάσεις σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

«Η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα αυτού του έργου όπως προκύπτει και από τις μελέτες που απαιτούνται: αρχιτεκτονική, συγκοινωνιακή, ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλική, φυτοτεχνική. Επίσης, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως και Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας» τονίζει ο Δήμος.

Show More

Related Articles

Back to top button