ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Μαζική συμμετοχή στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση

Σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 16/3 στις 11:30 π.μ στα Προπύλαια καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι:

ΠΑΠΕΙ

Παντείου

Φιλοσοφικής

Μηχανικών του ΠαΔΑ

Πληροφορικής

Γεωλογικού

ΠΤΔΕ

ΤΕΑΠΗ

Οδοντιατρικής

ΣΕΤ

ΣΕΤΠ

Μεταλλειολόγων Μηχανικών

Χημικών Μηχανικών

Κοινωνιολογίας

Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών

Οι σύλλογοι οικοτρόφων: ΦΕΑ,ΦΕΠΑ,ΝΦΕΕΜΠ καθώς και οι σύλλογοι Υποψήφιων Διδακτόρων και Μεταπτυχικών

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους:

Η οργή μας έγινε αγώνας! Η νέα γενιά δε σας συγχωρεί!

Αυτό το έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!

Η συγκλονιστική συγκέντρωση με τη τεράστια συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών που κυριολεκτικά βούλιαξαν τους δρόμους της Αθήνας, είναι η απόδειξη ότι «το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!». Το ίδιο μήνυμα έστειλαν δεκάδες χιλιάδες σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις της χώρας. Χιλιάδες φοιτητές, μέσα από τις κινητοποιήσεις και τις Γενικές μας Συνελεύσεις δείξαμε την τεράστια δύναμη του οργανωμένου αγώνα!

Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η εταιρία! Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους!

Τα κέρδη τους – οι νεκροί μας! Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως αποδεικνύει ότι δεν ήταν «η κακιά στιγμή» ούτε «η κακιά η ώρα» αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Επιτέλους τώρα θα ακουστεί όλη η αλήθεια! Η κατάσταση στο σιδηρόδρομο είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα που μετράει ως κόστος τηνασφάλεια και τη ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη των εταιριών! Έτσι αντιμετωπίζουν κράτος και εταιρία από κοινού την ασφάλεια των επιβατών: ως κόστος και εμπόδιο για τα κέρδη τους!

Έτσι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ προώθησαν σειρά από αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδιαμόρφωσαν τη σημερινή εγκληματική κατάσταση. Την «απελευθέρωση» και εμπορευματοποίηση των μεταφορών, την ιδιωτικοποίηση, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας γιατί κοστίζουν. Κυριολεκτικά: Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα. Γιατί, όσο αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμεανθρώπινες ζωές!

Είναι η ίδια πολιτική που θεωρεί τις σπουδές και τη ζωή μας κόστος, που παίζει καθημερινά την ασφάλεια μας «στα ζάρια». Θεωρούν κόστος τη στέγαση, τη σίτιση, την αναβάθμιση των υποδομών στα Πανεπιστήμια φτάνοντας στο σημείο φοιτητές να πέφτουν από τα παράθυρα γιατί δεν έχουν αίθουσες, σχολές να πλημμυρίζουν, φοιτητές να παρατούν τις σπουδές τους από οικονομικό αδιέξοδο. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει την προσπάθεια μας να σπουδάσουμε, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την λειτουργία των πανεπιστημίων ως επιχείρηση, την κατηγοριοποίηση των τμημάτων, που χτυπά τα πτυχία μας.

Τώρα είναι ώρα αγώνα! Τώρα δεν γράφεται ο επίλογος της τραγωδίας. Τώρα μιλάει ο λαός και η νεολαία! Τώρα θα τους πιέσουμε ασφυκτικά για το δίκιο μας! Με οργάνωση και αγώνα θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα! Με οργάνωση και αγώνα θα παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα! Το σημερινό μεγάλο κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων, είναι κάλεσμα ενότητας και αγώνα. Για να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και προκαλεί εγκλήματα για την ζωή των πολλών! Για να δικαιωθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους εδώ και τώρα.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους για:

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες των Μέσων Σταθερής &

Μη τροχιάς.

Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης

εργασιών.

Τεχνικός ασφαλείας & γιατρός εργασίας σε κάθε σιδηροδρομικό συγκρότημα & σταθμό.

Ολοκλήρωση των έργων υποδομής, τοποθέτησης ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου,όλων των μέσων ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού & της σιδηροδρομικής γραμμής.

Διεκδικούμε συνολικά:

Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές χωρίς τη λογική κόστους – οφέλους! Δωρεάν

μέσα μεταφοράς για όλους τους φοιτητές.

Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας ενάντια στην πολιτική που λειτουργεί και τα

πανεπιστήμια σαν επιχειρήσεις.

Καμία σκέψη για κατάργηση του άρθρου 16.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, για τη φοιτητική μέριμνα.

Όχι στο χτύπημα των μορφωτικών μας δικαιωμάτων. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη

προϋπόθεση για την δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.

Συνεχίζουμε τις πολύμορφες δράσεις μας στις σχολές. Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Συμμετέχουμε στη μεγάλη Απεργιακή Συγκέντρωση τη Πέμπτη 16 Μάρτη, στις 11:30π.μ στα Προπύλαια!

Show More

Related Articles

Back to top button