ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός – Το παρασκήνιο του τελευταίου 24ώρου

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες, όπου εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των ελληνικών αρχών και την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε καταφύγει, μετά την οριστική καταδίκη του για τη δράση της Χρυσής Αυγής, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής συνελήφθη από άνδρες της Interpol και για 48 ώρες θα κρατηθεί στα κρατητήρια σε βελγικό αστυνομικό τμήμα.

Στη συνέχεια θα βρεθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα, διαδικασία που με την καταδίκη του σε κάθειρξη άνω των 13 ετών, θεωρείται τυπική.

Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και η έκδοση σχετικού ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής εις βάρος του.

Η απόπειρα «απόδρασης» στη Νορβηγία και οι κίνδυνοι

Νωρίτερα όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ του το tvxs.gr, ο Γιάννης Λαγός σχεδίαζε να πετάξει από τις Βρυξέλλες στη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας ο Λαγός εμφανίστηκε στο Cοvid Test Center του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποβλήθηκε σε τέστ, όπως όλοι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, ο Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι πραγματοποιεί το τεστ προκειμένου να αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νορβηγία.

Μάλιστα φαίνεται πως το εν λόγω σχέδιο του Γιάννη Λαγού μόνο τυχαίο δεν ήταν, καθώς φαίνεται πως σχεδιαζε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Νορβηγία, η οποία σημειώνεται πως δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Μιλώντας στο tvxs.gr άνθρωποι με βαθιά γνώση των διαδικασιών εκδόσεων-ασύλου σημείωναν πως κάτι τέτοιο θα καθυστερούσε ίσως και ένα εξάμηνο την έκδοσή του, μέχρι να κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό το αίτημά του.

Μάλιστα, πρόσθεταν πως σε δεύτερο χρόνο θα είχε τη δυνατότητα να προσφύγει εναντίον της έκδοσής του και να υποστηρίξει ότι οι ελληνικές φυλακές δεν εκπληρώνουν τα ελάχιστα κριτήρια με βάση την ΕΣΔΑ.

Λαγός: Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή

Ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός λίγο μετά την σύλληψή του μέσω ανάρτησής του στο twitter έκανε λόγο για «κλέφτες, άθεους και ανθέλληνες» που τον πάνε φυλακή.

https://twitter.com/IoannisLagos3/status/1386991901207932928?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1386991901207932928%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftvxs.gr%2Fnews%2Fellada%2Fsynelifthi-o-lagos

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button