ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Φίλος του Άλκη: «Μόλις είδα το δρεπάνι κοκκάλωσα, προσπάθησα να μη λιποθυμήσω»

Συνεχίζεται για 4η μέρα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα ήταν και ο νεαρός φίλος του Άλκη ο οποίος δέχτηκε μαχαιριές κι άλλα χτυπήματα κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή Χαριλάου.

Ο μάρτυρας περιέγραψε την εφιαλτική εμπειρία που έζησε και τις τελευταίες στιγμές του 19χρονου, Άλκη Καμπανού, σοκάροντας με την κατάθεσή του…

«Κάποιοι με κρατούσαν και άλλοι με χτυπούσαν»

«Εκεί που καθόμασταν, είδα από αριστερά τέσσερα άτομα, να έρχονται από την οδό Πλαστήρα. Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Ο ένας ήταν ψηλός, ξανθός και πιο γεροδεμένος. Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες. Μόνο τα μάτια φαίνονταν. Όλοι ήταν μαυροφορεμένοι. Σίγουρα ήταν οργανωμένο όπως έγινε. Κρατούσαν ξύλα και στα χέρια κάτι, που δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι ήταν. Απάντησα ότι είμαστε Άρης. Δεν κατάλαβα τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Ήρθαν περπατώντας. Αντιλήφθηκα και από δεξιά 5-6 άτομα.

Είδα το δρεπάνι στα χέρια ενός και κοκκάλωσα. Προσπάθησα να αμυνθώ και σήκωσα το κράνος. Ήρθαν προς τα πάνω μας και τότε κατάλαβα τις προθέσεις τους. Χτύπησα έναν στο κεφάλι. Έκανε 2- 3 βήματα πίσω και ήρθε προς το μέρος μου με ένα μαχαίρι. Με χτύπησε στα πόδια χαμηλά. Υπήρχαν κάποιοι που με κρατούσαν και άλλοι που με χτυπούσαν. Είχα πολλές μαχαιριές από πολλά άτομα. με χτύπησαν με ξύλο και με το δρεπάνι, επίσης», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σχετικά με την επίθεση στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, ο 21χρονος φοιτητής κατέθεσε τα εξής: «Τους είδα στο τέλος πάνω από τον Άλκη. Τον άκουσα να φωνάζει βοήθεια. Ήταν πεσμένος δίπλα στα σκαλοπάτια. Εγω ήμουν όρθιος πάνω στα σκαλιά. Πήγα να δω που ήταν ο Άλκης και τον είδα κάτω και από πάνω του πολλά άτομα, να τον χτυπούν. Περισσότερα από 10 άτομα. Είδα ότι τον χτυπούσαν με ξύλα. Προσπαθούσα να καλυφθώ και μετά πήγα να πέσω πάνω του, να σώσω κάτι αλλά με κράτησαν και με χτυπούσαν. Δεν κατάφερα να κατέβω κάτω. Ένας γύρισε προς εμένα και με χτύπησε στο κεφάλι με ένα ξύλο. Προσπάθησα να μη λιποθυμήσω, γιατί θα με σκότωναν. Μετά ξεκίνησαν να φεύγουν. Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι να με χτυπούν στο κεφάλι. Θόλωσα. Τους είδα να φεύγουν τρέχοντας, από την οδό Πλαστήρα. Μετά κατέβηκα, σήκωσα τον Άλκη. Σηκώθηκε, έκανε 2 -3 βήματα και κάθισε στο παρτέρι. Προσπαθούσα να τον ξυπνήσω. Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον πατέρα του, να τον ενημερώσω. Μετά ήρθε η αστυνομία».

Ο μάρτυρας -φίλος του Άλκη έφερε συνολικά 13 τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα στα πόδια και τραύματα από γκλομπ στο κεφάλι όταν διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε επί τρεις ημέρες. Ο μάρτυρας τόνισε ότι «ήταν όλοι ψυχροί σαν δολοφόνοι» και επισήμανε ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη.

«Με μαχαίρωσαν κοντά στη μηριαία αρτηρία. Εκεί χτύπησαν και τον Άλκη, που πέθανε από αιμορραγία. Αυτό δείχνει ότι ήρθαν για να σκοτώσουν. Πήγαν να κάνουν δολοφονία. Ήξεραν τι έκαναν, ήξεραν εκείνο το σημείο», συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Οι 12 κατηγορούμενοι νεαροί δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του Άρη, στο περιστατικό ακραίας οπαδικής βίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή Χαριλάου.

Show More

Related Articles

Back to top button