ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Το Pinterest “κόβει” τις διαφημίσεις που αφορούν στην απώλεια βάρους.

Το Pinterest ανακοίνωσε ότι πλέον δεν θα φιλοξενούνται στον ιστότοπό του οι διαφημίσεις που αφορούν στην απώλεια βάρους.

Η πολιτική βασίζεται σε προηγούμενους κανόνες που απαγόρευαν διαφημίσεις για χάπια απώλειας βάρους ή μείωσης όρεξης, συμπληρώματα, διαδικασίες λιποαναρρόφησης και άλλα συναφή.

Εκτός από αυτές τις διαφημίσεις, ο ιστότοπος θα απαγορεύει πλέον οποιαδήποτε προώθηση μηνυμάτων ή εικόνων για απώλεια βάρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναφορές στον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ή παρόμοια θέματα. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται στους χρήστες να δημοσιεύουν μαρτυρίες ή ιστορίες που περιλαμβάνουν διαδικασίες απώλειας βάρους, συμπεριλαμβανομένων εικόνων που υποτιμούν ή εξιδανικεύουν συγκεκριμένους τύπους σώματος.

Παρά τους περιορισμούς, οι διαφημιζόμενοι θα εξακολουθούν να διαθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες γυμναστικής και συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής, αν η απώλεια βάρους δεν μπορεί να είναι το κύριο επίκεντρο του περιεχομένου.

Το Pinterest ανακοίνωσε ότι στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους χρήστες του  «να προγραμματίσουν ένα καλοκαίρι χωρίς διαφημίσεις απώλειας βάρους, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτούς». Αυτή η αλλαγή στην πολιτική της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων έρχεται με την υποστήριξη της Εθνικής Ένωσης Διατροφικών Διαταραχών (NEDA).

Πηγή: Lifo.gr

Tags
Show More

Related Articles

Close