Αυτοδιοικητικές εκλογέςΧαλάνδριΕκπαίδευση

Πρώτο κουδούνι και στο Χαλάνδρι

Σίμος Ρούσσος: τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά παράθυρα στον κόσμο

“Τα σχολεία είναι, ή θα όφειλαν να
είναι, πέρα από χώροι γνώσης, χώροι κοινωνικοποίησης, ανοιχτά παράθυρα στον
κόσμο, χώροι που τα παιδιά μας κάνουν τα πρώτα τους βήματα”. Είπε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, στον αγιασμό της πρώτης μέρας της σχολικής χρονιάς στο 5ο και 12ο Δημοτικό σχολείο.
“Υποχρέωση και βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να διασφαλίσουμε ότι τα πρώτα αυτά βήματα των παιδιών μας, θα γίνουν σε χώρους λειτουργικούς, ασφαλείς και πολύχρωμους. Για το σκοπό αυτό έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ και
ακόμα περισσότερος κόπος και αγωνία. Προσδοκούμε και ελπίζουμε ότι, με τη
συνεργασία των εκπαιδευτικών, των γονιών και των παιδιών, θα καταφέρουμε να
διατηρήσουμε τη σημερινή εικόνα των σχολείων μας, έτσι ώστε να είναι αντάξια
των παιδιών μας»
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος είπε επίσης ότι, μέσα στο καλοκαίρι, έγινε συστηματική προσπάθεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μια σειρά από εκτεταμένες κτηριακές παρεμβάσεις σε 16 σχολεία της πόλης.

Οι παρεμβάσεις συνοδεύτηκαν από τη δημιουργία νέων πολύχρωμων τοιχογραφιών, που δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Φέτος θα υπάρχει επιπλέον αριθμός καθαριστριών -διπλάσιος από τον αριθμό που καλύπτει η δαπάνη του υπουργείου Εσωτερικών – και το επιπλέον κόστος που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, θα καλυφθεί και φέτος από τον δημοτικό προϋπολογισμό.
Η πρόσληψη του επιπλέον προσωπικού κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένου ότι 16 σχολεία της πόλης – 10 Δημοτικά και 6 Νηπιαγωγεία-  λειτουργούν, λόγω διευρυμένου ωραρίου του ολοήμερου, έως τις 5.30 το απόγευμα.

Show More

Related Articles

Back to top button