ΠολιτισμόςΘέατροΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Το τραγούδι της ημέρας: “Κάνε κουράγιο θέατρο”

Το «Κάνε κουράγιο, Θέατρο» είναι ένα νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του ’21 για να στείλει ένα οικουμενικό μήνυμα στους καλλιτέχνες σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό υπό την αιγίδα του ΤΑΣΕΗ.

Το τραγούδι «Κάνε κουράγιο, Θέατρο» αποτελεί μια σύγχρονη διασκευή του πολύ γνωστού τραγουδιού «Κάνε κουράγιο, Ελλάδα μου», το οποίο γράφτηκε το 1946 σε στίχους του Μίμη Τραϊφόρου και μουσική του Μιχάλη Σουγιούλ και το ερμήνευσε η σπουδαία Σοφία Βέμπο.

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Τραϊφόρος και η σκηνοθέτης Πηνελόπη Χαλκιά, υλοποίησαν μια ιδέα που γεννήθηκε εδώ και καιρό, από την αρχή της πανδημίας, και κατάφεραν να ενώσουν σημαντικούς καλλιτέχνες για ένα σκοπό: να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους ανθρώπους της τέχνης και του θεάτρου να συνεχίσουν να δημιουργούν και να εξελίσσονται, παρά τις αντιξοότητες.

Αρωγός σε αυτή την πρωτοβουλία στάθηκε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ), που εδώ και χρόνια φροντίζει ουσιαστικά τους ηθοποιούς και τον πληττόμενο κλάδο του θεάτρου.

Ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Θέατρο… τη Μουσική… και σε όλο τον κόσμο του Πολιτισμού… ενάντια στα προβλήματα που μας πληγώνουν…

Θερμές ευχαριστίες:
– στα STUDIO APPLE PRODUCTIONS, όπου ηχογραφήθηκε το τραγούδι
– στο Θέατρο RADAR, για τις σκηνές από τα γυρίσματα του video clip
– στις κυρίες Ηρώ και Αλίκη Σουγιούλ για την ευγενική παραχώρηση της μουσικής, για τους σκοπούς του ΤΑΣΕΗ.

 

Συντελεστές:

Στίχοι: Βασίλης Τραϊφόρος
Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ
Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Χαλκιά
Ήχος: Νίκος Ξένος
Βίντεο μοντάζ: Νίκος Κουρού
Υπό την αιγίδα του ΤΑΣΕΗ

Τραγούδι: Γεωργία Ζώη, Κώστας Βενετσάνος, Δέσποινα Τσολάκη, Σπύρος Μπιμπίλας

Πρόζα: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, Γιώργος Καλύβας, Ανδριανή Μπαρτσώτα, Αυγερινός Σουλόπουλος, Μαριλένα Τραϊφόρου, Βασίλης Τραϊφόρος

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Αρετή Κοκκίνου, κιθάρα
Μαρία Νηστευτοπούλου, πιάνο

Πηγή: all4fun.gr / Επιμέλεια άρθρου: Σέρρας Πλάτων

Show More

Related Articles

Back to top button