ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΕιδήσεις

Το Τελ Αβίβ δείχνει το δρόμο για… πλωτό κινηματογράφο

Μετά το drive-in cinema, θεατές βλέπουν ταινίες μέσα σε βάρκες & θαλάσσια ποδήλατα

Μετά τα drive-in σινεμά, που επανήλθαν στη «μόδα» λόγω της πανδημίας, τώρα υπάρχουν και οι πλωτοί κινηματογράφοι…

Στο Τελ Αβίβ άνοιξε ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος του Ισραήλ, στη λίμνη του πάρκου Γιαρκόν. Εκεί όπου οι θεατές επιβιβάζονται σε βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα προκειμένου να δουν την ταινία.

Ήδη έγινε μια δοκιμαστική προβολή, κατά την οποία περίπου 300 άνθρωποι- επιβιβασμένοι σε 70 πλεούμενα- παρακολούθησαν την ταινία «Paddington 2». Ανάμεσα στις βάρκες και τα πλωτά ποδήλατα υπήρχε απόσταση 2 μέτρων, ανακοίνωσε ο δήμος του Τελ Αβίβ, που δημιούργησε αυτό τον κινηματογράφο. Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα προβάλλονται κάθε βράδυ δύο φιλμ.

Με δεδομένο ότι οι κινηματογράφοι είναι κλειστοί, εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο δήμος του Τελ Αβίβ αποφάσισε να δημιουργήσει τον πλωτό κινηματογράφο, προκειμένου οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να δουν μια ταινία σε ανοιχτό χώρο, ενώ κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ο ένας από τον άλλον.

Στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί έως τώρα συνολικά 98.550 κρούσματα κορωνοϊού και 789 θάνατοι. Αν και η χώρα κατάφερε να περιορίσει τον ιό τον Μάιο, πλέον είναι αντιμέτωπη με μία αύξηση, φαινόμενο που παρατηρείται σε αρκετά κράτη.

Πηγή: www.lifo.gr

Show More

Related Articles

Back to top button