ΚοινωνίαΕιδήσεις

Απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων… σαν κάποτε…

Στην απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, προχωρά η Ελληνική Αστυνομία με φόντο την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υλοποιώντας και τυπικά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού περί απαγόρευσης της πορείας.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 06:00 της 15ης Νοεμβρίου έως και 21:00 της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Βαριά πρόστιμα

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις
  • Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Για την ιστορία, καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος, έχει γίνει και στο παρελθόν: στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973

Μάλιστα, η απόφαση δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

Τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη στους πολιτικούς αρχηγούς

Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή, μετά τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τα περί απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου, επικοινωνία του υπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενημερώνοντάς τους ότι δεν θα γίνει η πορεία και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό.

Ωστόσο, θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε κανένας διάλογος στην επικοινωνία που είχε ο υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές και ο Περισσός εμμένει στα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας στη Βουλή κατά την αντιδικία του με τον κ. Μητσοτάκη πως «το απαγορευτικό δεν θα περάσει».

«Ντροπή και αίσχος σε όσους για μια ακόμη φορά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν ‘σιωπητήριο’ και σε όσους προσπαθούν να ‘μετατρέψουν’ την -αναγκαία για τη ζωή και την υγεία- μάσκα σε ‘φίμωτρο’» ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για τις χθεσινές ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη.

Αντίθετα, εκτενής ήταν ο διάλογος που είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον κ. Βαρουφάκη, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο υπουργός προανήγγειλε την σύλληψη των βουλευτών του κόμματος που θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε αυτό το πνεύμα της κυβερνητικής γραμμής, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο MEGA, αν και παραδέχτηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση της πορείας του Πολυτεχνείου τα υγειονομικά μέτρα της αποστασιοποίησης και της μάσκας θα τηρούνταν, εντούτοις υποστήριξε ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα δείξουν «ανευθυνότητα» αν επιμείνουν στη θέση τους και υποστήριξε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης παραμένει ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί όπως πρέπει να εφαρμοστεί» και πρόσθεσε ότι για τους πολιτικούς «δεν υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά από τους πολίτες».

ΠΗΓΗ: in.gr

Show More

Related Articles

Back to top button