ΧαλάνδριΒιβλίο

Το Σάββατο η βράβευση του Μαραθώνιου Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου

Ο 16ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης έφτασε στο τέλος του –  Γιορτή βράβευσης των μαθητών, Σάββατο 10 Ιουνίου

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε φέτος ο διαγωνισμός φιλαναγνωσίας αφού πήραν μέρος περίπου 1.000 μαθητές  από  δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων,  του Αμαρουσίου, του Γέρακα, των Μελισσίων, Ν. Ηρακλείου και άλλων δήμων της Αττικής.

Η γιορτή λήξης του 16ου  Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου, στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», στις 11.30.

Ο Μαραθώνιος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου «Μίμης Βασιλόπουλος» (Βραβείο 2013 του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού Βιβλίου – Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ και 2 φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren) σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης».

Είναι ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, που διαβάζουν τα προτεινόμενα, από τις βιβλιοθηκονόμους του Δήμου Χαλανδρίου, βιβλία και βραβεύονται στο τέλος για τη συμμετοχή τους. 

Στόχος του προγράμματος είναι η  ανάπτυξη και η προώθηση της  ανάγνωσης στα παιδιά του δημοτικού, καθώς και η ενίσχυση της δημιουργικότητας με αφετηρία το καλό βιβλίο. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως παρουσιάσεις των προτεινόμενων βιβλίων στην παιδική βιβλιοθήκη και στα σχολεία, διαδραστικά παιχνίδια με τα βιβλία της βιβλιοθήκης  και άλλες δράσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση της  αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών. 

 

Show More

Related Articles

Back to top button