ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Το Μαρούσι στο νέο πρόγραμμα ΚΕΠ Plus του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Στόχος η σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον πόλη

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εκπροσώπων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των ΚΕΠ Αμαρουσίου και Μαρουσιωτών επιχειρηματιών διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για το πρόγραμμα ΚΕΠ Plus, που ανέπτυξαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Μέσω της διερεύνησης όλων των πεδίων αξιοποίησης του πανελλαδικού δικτύου των ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και ευρύτερα του επιχειρείν θα αναζητηθούν, τόσο το μείγμα των διαδικασιών και της πληροφόρησης που επιθυμούν οι νέες επιχειρήσεις να λαμβάνουν από τα ΚΕΠ, όσο και το περιβάλλον στο οποίο τα ΚΕΠ θα πρέπει να λειτουργούν, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες, ώστε να είναι φιλικά προς τους επιχειρηματίες.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι μία από τις 16 πόλεις της χώρας που επελέγησαν για τη διοργάνωση συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, ώστε να σκιαγραφηθεί μία αρχική εικόνα γύρω από τη διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, εντοπίζοντας ειδικά εργαλεία που τυχόν απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανοίγοντας τη συζήτηση για τα ΚΕΠ Plus αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα σημαντικά χαρακτηριστικά για τα οποία επιλέγει το Μαρούσι, κυρίως, ως κέντρο των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας, αλλά, και συγχρόνως, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου, ώστε να μετασχηματιστεί σε ένα πλήρως ψηφιακό Δήμο, όπου τα ΚΕΠ της πόλης θα έχουν έναν κομβικό ρόλο.
«Καλωσορίζουμε και υποδεχόμαστε την μετεξέλιξη των ΚΕΠ στη χώρα μας. Θα στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια, ώστε να αναδείξουμε τον κομβικό ρόλο των ΚΕΠ στην εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και του επιχειρείν στο Μαρούσι» υπογράμμισε ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Εκ μέρους τoυ Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η επιστημονική συνεργάτης του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κα Κλαίρη Δελή μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ο Υπουργός κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών κ. Γιώργος Γιωργαντάς, έχουν θέσει ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των ΚΕΠ. «Επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε το ρόλο τους από απλό μεσολαβητή των υποθέσεων των πολιτών σε μία υπηρεσία γρήγορης διεκπεραίωσης που θα διασφαλίζει την εγκυρότητα των συναλλαγών. Σε αυτό τον άξονα δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο να διερευνήσουμε το ρόλο των ΚΕΠ και ως φορέα διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών, αλλά και ως επιταχυντή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων συνολικά.»

Ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος Γενικός Γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αναφερόμενος στα ΚΕΠ Plus σημείωσε ότι «στόχος είναι η αξιοποίηση των ΚΕΠ της χώρας, ώστε να φέρουμε εργαλεία που βοηθούν την επιχειρηματικότητα ανάλογα με το συγκεκριμένο οικοσύστημα και τις συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε τις ανάγκες τις επιχειρηματικότητας εδώ στο Μαρούσι, το οποίο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη αυτή την καινούργια προσπάθεια.»

Ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους επιχειρηματίες της πόλης Ντάνια Λήδα, Νίκο Βεργίνη, Μάκη Ρούσσο, Χρήστο Πασσιά, Χρήστο Χρήστου, Αλέξανδρο Λουκίσσα, Σταύρο Καφούλη και δόθηκαν απαντήσεις από τους υπεύθυνους στις ερωτήσεις που τέθηκαν.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Γιάννης Νικολαράκος, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κάββαλος, Κων/νος Ρώτας, και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κατερίνα Βουρλάκη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάντυ Ρώτα και Ιωάννης Ιωαννίδης.

Show More

Related Articles

Back to top button