ΧαλάνδριΔήμοιΔημοτικάΝέα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, 30.8.23, καταψήφισε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου ένταξης του ακινήτου του ACS.

Την πλήρη αντίθεσή του στους χαριστικούς όρους ένταξης του αμερικανικού κολεγίου ACS στο Σχέδιο Πόλης, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, 30.8.23, καταψηφίζοντας τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου ένταξης του ακινήτου του ACS.

Η ένταξη του ακινήτου επιχειρείται με ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, δεδομένου ότι εξαιρέθηκε, με υπουργική απόφαση, από το ΦΕΚ με το οποίο εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη ένταξης στο σχέδιο πόλης της «Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη», το Μάιο του 2023.

Το ακίνητο έκτασης 32 στρεμμάτων του ACS, θα ενταχθεί στο σχέδιο, σύμφωνα με τη μελέτη, ΧΩΡΙΣ το κολλέγιο να πληρώσει στο Δήμο τις νόμιμες εισφορές σε γη και χρήμα, γεγονός που συνεπάγεται την παράλογη επιβάρυνση των μικροϊδιοκτητών που θα καταβάλλουν εισφορά προσαυξημένη κατά 10%, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι εισφορές που εκπίπτουν για το ACS είναι αναγκαίες, προκειμένου να γίνουν οι απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων, οι διανοίξεις οδών και τα έργα υποδομών που έχουν προβλεφθεί στις περιοχές που εντάσσονται.

Ο Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου χαρακτήρισε ως άδικη, αστήρικτη, παράνομη και καταστροφική για το Χαλάνδρι την εξαίρεση του ACS.

«Με βάση το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο που προωθείται για το ACS, το ακίνητο μπαίνει στο σχέδιο, με σχεδόν διπλάσιο συντελεστή δόμησης από τον προβλεπόμενο και με ανύπαρκτες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση της περιοχής. Πρόκειται για εντελώς άδικη, αστήρικτη, παράνομη και καταστροφική για το Χαλάνδρι κυβερνητική απόφαση που ευνοεί σκανδαλωδώς το ACS. Και όμως η πλειοψηφία των παρατάξεων και των υποψήφιων δημάρχων της αντιπολίτευσης δεν θεώρησαν το θέμα σοβαρό και απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Σημειώνεται, ότι η παράταξη της κ. Κρίστης Αγαπητού απείχε, ενώ οι παρατάξεις Πράσσου, Ανδρεόπουλου, Θωμά και Βάσιου δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ.

Τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη χαριστική ένταξη του ACS καταψήφισαν τελικά η διοίκηση και, από την αντιπολίτευση, οι παρατάξεις«Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 του Μάνου Κρανίδη, «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου» της Λούλας Καρατζά και «Χαλάνδρι Ενάντια» του Σωτήρη Λαπιέρη.

Show More

Related Articles

Back to top button