ΔήμοιΜαρούσιΝέαΕιδήσεις

Ένωση Γονέων Αμαρουσίου: «Επιλεκτική ακοή, επιλεκτική όραση…»

Για αγνόηση του εκπροσώπου της κατά την κοπή της πίτας της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, κάνει λόγο η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πρόεδρο Ελένη Βλάχου – Σταματάκη και σημειώνοντας ότι κανένας Σύλλογος Γονέων των σχολείων της πόλης δεν είχε προσκληθεί.

Η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου και μέλη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του δημάρχου κ Θ. Αμπατζόγλου και της προέδρου κας Ε. Βλάχου, παραβρέθηκαν στο Δημαρχείο για την κοπή της πίτας της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Τιμήσαμε με την παρουσία μας, την εκδήλωση της Σχολικής Επιτροπής, όπως μας ζητήθηκε, φαίνεται όμως πως η παρουσία μας δεν εκτιμήθηκε από τους οικοδεσπότες της εκδήλωσης.

Παρόλο που η πρόεδρος κα Ελένη Βλάχου φρόντισε να δώσει το λόγο σε όλους τους παραβρισκόμενους, φορείς και μεμονωμένα άτομα, δεν φρόντισε να ακουστεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων δια του εκλεγμένου εκπροσώπου και τακτικού μέλους της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Μπούμη. Δεν φρόντισε να δώσει το λόγο στον μοναδικό εκπρόσωπο των Συλλόγων Γονέων εκλεγμένο από το σύνολο των Σχολικών Μονάδων του Αμαρουσίου, ενώ γνώριζε για την παρουσία του, και κατά την ονομαστική ανάγνωση που έκανε των μελών του Δ.Σ. της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και κατά τον προσωπικό χαιρετισμό που είχαν στην αρχή της εκδήλωσης. Ο μόνος εκπρόσωπος γονέας που είδε (και μάλιστα το τόνισε ως ο μοναδικός Σύλλογος Γονέων στην εκδήλωση!) η κ. Βλάχου και έδωσε το λόγο, ήταν ίσως και ο μοναδικός γονέας που φρόντισε να προσκαλέσει, αφού κανένας Σύλλογος Γονέων δεν έλαβε πρόσκληση για να παρευρεθεί.

Θα θέλαμε να το θεωρήσουμε ατυχές περιστατικό, αλλά δεν είμαστε τόσο αφελείς. Προφανώς η κριτική που ασκείται από τους εκπροσώπους μας στη οικονομική και διοικητική διαχείριση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ενοχλεί την κα Βλάχου, ενοχλεί και τη Διοίκηση του Δήμου.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση του Δήμου αγνοεί επιδεικτικά το θεσμό της Ένωσης Συλλόγων Γονέων. Επιλογή της είναι βέβαια, όπως επιλογή μας είναι από την άλλη να ασκούμε έλεγχο και κριτική στα κακώς κείμενα των Σχολικών Επιτροπών και της Διοίκησης, επιλογή μας είναι να ενημερώνουμε τους γονείς και από κοινού να διεκδικούμε το ποιοτικό Δημόσιο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας».

Show More

Related Articles

Back to top button