ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Την απόσυρση των ρατσιστικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς ζητά η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τα σεμινάρια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του υπουργείου Παιδείας που καλούνται να πρακολουθήσουν σχεδόν 20.000 νεοδιόριστοι, με περιεχόμενο μπορεί να χαρακτηρισθεί από αναχρονιστικό έως κακοποιητικό και ρατσιστικό.

Σήμερα, την απόσυρση και διόρθωση του εν λόγω περιεχομένου άμεσα ζήτησε με ανακοίνωσή της και η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά -ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, χαρακτηρίζοντας το «απαράδεκτο» και με «ρατσιστικές διατυπώσεις» που «ενισχύουν τις διακρίσεις μεταξύ των μαθητών».

Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΝ-ΠΑΣΣΕ έχει ως εξής:

«Η εισαγωγική επιμόρφωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, σεμινάριο που καλούνται να παρακολουθήσουν δεκάδες εκπαιδευτικοί, έχει δικαίως προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 

Από μεριάς μας, θέλουμε να δηλώσουμε την βαθιά δυσαρέσκεια και απογοήτευση μας για τις εξαιρετικά προβληματικές και ρατσιστικές διατυπώσεις που αναπαράγονται εντός του επιμορφωτικού σεμιναρίου και ενισχύουν τις διακρίσεις μεταξύ των μαθητών.

Χαρακτηρισμός με βάση την εξωτερική εμφάνιση, «αντιμετώπιση» των περιθωριοποιημένων μαθητών και όχι των συνθηκών που γεννούν την περιθωριοποίηση μέσα και έξω από την τάξη, είναι ορισμένα μόνο από τα σκοτεινά σημεία που περιλαμβάνει. Αντί, λοιπόν το σχολείο να θεωρείται τόπος εξάλειψης του στίγματος, του ρατσισμού και όλων των προβληματικών αντιλήψεων που αποτρέπουν την ίση πρόσβαση και αντιμετώπιση των παιδιών, φαίνεται πως μέσα από τα σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ τις ενισχύει. 

Δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε την απόσυρση και διόρθωση του εν λόγω περιεχομένου άμεσα!»

Show More

Related Articles

Back to top button