Αγία ΠαρασκευήΚηφισιάΔήμοιΜαρούσιΠαπάγου-ΧολαργόςΦιλοθέη-ΨυχικόΠεντέληΕιδήσεις

Τηλεδιάσκεψη Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τους Δημάρχους Αττικής

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη παρουσία του Πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων της Αττικής και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Γ. Σελίμη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η Διαδικασία Ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο της ύπαρξης, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στους φορείς που υπάγονται στην ελεγκτική του δικαιοδοσία.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να καταγραφούν από τον κάθε φορέα αναλυτικά οι διαδικασίες παραγωγής ή διενέργειας πράξεων με δημοσιονομικές συνέπειες και ακολούθως να εντοπισθούν, για κάθε φάση της διαδικασίας οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι, ενώ τέλος για κάθε κίνδυνο να εγκατασταθεί η κατάλληλη δικλίδα αποτροπής του.

Κλείνοντας τόνισε ότι «το σύστημα εσωτερικού ελέγχου αποβλέπει στην εκμηδένιση ή ελαχιστοποίηση των δημοσιονομικών κινδύνων με τη χρήση των κατάλληλων δικλίδων, οι οποίες επιλέγονται ύστερα από εκτίμηση της σοβαρότητας του κινδύνου, της πιθανότητας επέλευσής του και της θυσίας που συνεπάγεται η κινητοποίηση των μέσων αντιμετώπισής του».

O κ. Σαρμάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρόσκληση και τόνισε ότι θα είναι πάντα κοντά στην Αυτοδιοίκηση για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που εμφανίζονται στην καθημερινή τους λειτουργία.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τόνισε από την πλευρά του ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση και συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να μπορούν να εξασφαλιστούν γρήγορες και ασφαλείς διαδικασίες. Επιπλέον αναφερόμενος στον προληπτικό έλεγχο τον χαρακτήρισε ως «εργαλείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας». «Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί προτεραιότητα, η τήρηση των αρχών της νομιμότητας και της διαφάνειας, σε συνεργασία με τους θεσμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς διασφαλίζει τη νομιμότητα και θωρακίζει τόσο τις αιρετές Διοικήσεις, όσο και τους εργαζόμενους».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης: Αμπατζόγλου Θεόδωρος, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Αντωνάκου Σταυρούλα, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Αποστολόπουλος Ηλίας, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Αυγερινός Αθανάσιος, Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, Αδαμοπούλου Αικατερίνη, Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Βλάχος Στέφανος, Δήμαρχος Πετρούπολης, Γαλάνης Δημήτριος, Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Γιαννακόπουλος Βασίλειος, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Γκίκας Ιωάννης, Δήμαρχος Αιγάλεω, Ζενέτος Νικόλαος, Δήμαρχος Ιλίου, Ζορμπάς Βασίλειος, Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Ζορμπάς Ιωάννης, Δήμαρχος Αίγινας, Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη Βασιλική, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Θωμαΐδου Δέσποινα, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Θωμάκος Γεώργιος, Δήμαρχος Κηφισιάς, Ιωακειμίδης Γεώργιος, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Καλαφατέλης Ιωάννης, Δήμαρχος Διονύσου, Καλογερόπουλος Αλέξανδρος, Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας, Κάρναβος Δημήτριος, Δήμαρχος Καλλιθέας, Κεφαλογιάννη Λουκία, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Κεχαγιά Δήμητρα, Δήμαρχος Πεντέλης, Κιούσης Δημήτριος, Δήμαρχος Κρωπίας, Κόκκαλης Βασίλειος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και μέλος Δ.Σ. ΕΣΔΝΑ, Λουκάς Δημήτριος, Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Μάδης Ισίδωρος, Δήμαρχος Παιανίας, Μάρκου Δημήτριος, Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Μελάς Σταύρος, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για θέματα λαϊκών αγορών, Μπινίσκος Αναστάσιος, Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Μπουρνούς Ευάγγελος, Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Μώραλης Ιωάννης, Δήμαρχος Πειραιά, Νάνου Δήμητρα, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Ντηνιακός Ευάγγελος, Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Οικονόμου Αργύριος, Δήμαρχος Ελευσίνας, Παππούς Χρήστος, Δήμαρχος Φυλής, Πολλάλης Σπυρίδων Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Στάθης Χρήστος, Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Σταμούλης Γρηγόριος, Δήμαρχος Μεγάρων, Τζουλάκης Σταύρος, Δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Φιλίππου Πέτρος, Δήμαρχος Καλυβίων, Φωστηρόπουλος Ιωάννης, Δήμαρχος  Παλ. Φαλήρου, Χατζηδάκης Γεώργιος, Δήμαρχος Ηλιούπολης, Χουρσαλάς Νικόλαος, Δήμαρχος Κορυδαλλού,Αβραμίδης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων, Αγγελόπουλος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας Τσίνας Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Δήμου Περιστερίου.

Show More

Related Articles

Back to top button