ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Θ.Παπακωνσταντίνου: “Οι δομές εξουσίας μας θέλουν φοβισμένους και άβουλους”

Για τη μεγαλειώδη συναυλία που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, μίλησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

«Είναι από τις μεγαλύτερες συναυλίες που έχω εμφανιστεί και εγώ. Τα αιτήματα του κόσμου διαπερνούσαν τους κομματικούς σχηματισμούς. Υπήρχαν πολλές ομάδες. Υπήρχαν και άνθρωποι που ήταν ακομμάτιστοι. Το βασικό ήταν ότι υπήρχαν πολλοί νεολαίοι», είπε αρχικά, μιλώντας στο Kontra channel, ο γνωστός τραγουδοποιός, για τη συμμετοχή του στη συναυλία που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και πρόσθεσε:

«Έχει συσσωρευτεί θυμός και οργή για πολλά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι πέρα από τα τραγούδια, αρκετός κόσμος έρχεται για να νοιώσει τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη».

Στη συνέχεια ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «Αυτό που προσπαθούν όλες οι δομές εξουσίας κατά την γνώμη μου είναι να κάνουν τον καθέναν από εμας να νιώθει φοβισμένος και άβουλος. Αυτήν την πίεση θέλουν να την αποτινάξουν από πάνω τους. Θέλουν να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι τους στη ζωή».

Όσον αφορά τον αγώνα για το νερό, δήλωσε: «Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού είναι μια παλιά υπόθεση, έκαναν και στο παρελθόν τέτοια προσπάθεια στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας για το νερό είναι ένα από τα τελευταία οχυρά που μας έχουν απομείνει. Το νερό είναι ζήτημα ζωής για όλους μας».

Καταλήγοντας, επεσήμανε τα εξής: «Την χαρά και την ευτυχία μπορούμε να την συναντήσουμε μόνο σε συλλογικές διαδικασίες, σε ομάδες αλληλεγγύης κι όχι σε ατομικό επίπεδο. Η παγκοσμιοποίηση και κυρίως ο νεοφιλελευθερισμός έχουν καταδικάσει το άτομο σε μαρασμό, παρότι υποτίθεται ότι είναι ιδεολογίες που στηρίζουν τον ατομισμό, στην ουσία τον έχουν καταστρέψει».

Show More

Related Articles

Back to top button