Αγία ΠαρασκευήΔήμοιInterviews

Γιάννης Σταθόπουλος Είμαι αφοσιωμένος στο να υπηρετώ την πόλη – Είμαστε Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και έρωτας και τρόπος ζωής» σημειώνει στη συνέντευξη του στο airetos.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.

Αναφέρεται στο έργο που είχε επιτύχει κατά την θητεία του ως δήμαρχος την περίοδο 2014-2019 και  αναλύει το σχέδιο του για την πόλη.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος καλεί τον πολίτη της Αγίας Παρασκευής να στηρίξει την παράταξη του και μια νέα πορεία « διότι έχουμε όραμα και σχέδιο για μια πόλη που θα αλλάξει πραγματικά την ποιότητα ζωής των πολιτών και γιατί είμαι ανεξάρτητος και ενωτικός-πολυσυλλεκτικός. Δεν οφείλω σε κανέναν, δεν περιμένω στήριξη ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά».

1.    Ξανά στην διεκδίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Τι σημαίνει αυτό; Αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο, πείσμα για ρεβάνς ή κάτι άλλο;

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και έρωτας και τρόπος ζωής.

Στην δική μου περίπτωση το να ανησυχείς για την πόλη σου, να φτιάχνεις πράγματα και να προσπαθείς μαζί με άλλους, να την κάνεις καλύτερη είναι ψυχική και πνευματική ανάγκη.

Αυτή η σχέση φροντίδας για την πόλη και τους ανθρώπους, γίνεται στοιχείο του χαρακτήρα σου, που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την ζωή σου. Γίνεται μια ευθύνη που κουβαλάς μέσα σου.

Και επίσης όταν βλέπεις τόσους ανθρώπους γύρω σου να συμμετέχουν και να συνεργούν μαζί σου σ΄αυτην την προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης, το αίσθημα πολλαπλασιάζεται και γίνεται μια εσωτερική διαταγή.

«Πρέπει να αφιερώσεις όλες σου τις δυνάμεις για να κάνεις την πόλη σου καλύτερη».

2. Υπάρχουν πράγματα που πετύχατε ως Δήμαρχος  για τα οποία είσαστε περήφανος και άλλα για τα οποία μετανιώσατε και θα τα κάνατε αλλιώς ; Αν ναι ποια είναι αυτά;

Κάναμε πολλά εμβληματικά έργα.

Η πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας, έργο-τομή στην πόλη μας είναι για μένα από τα κορυφαία. Ελάτε ένα βράδυ να δείτε τι γίνεται, είσαι και Αγιοπαρασκευιώτης κ.Βοσδογανη.

Το Δημαρχείο,το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της πόλης μας και για το οποίο  είμαι περήφανος, έχει ξεκινήσει να γίνεται. Ποτέ άλλοτε δεν θα είχε επιτευχθεί αυτό, το λέω μετά λόγου γνώσεως.

Η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους και οι ποδηλατόδρομοι – πεζόδρομοι του Κοντοπεύκου 7 χιλιομέτρων, είναι έργα που άλλαξαν την εικόνα και την αξία της περιοχής αλλά και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Η απόκτηση-αγορά του κτήματος και της Βίλας Ιόλα και η δημιουργία ενός διεθνούς πολυκέντρου καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι επίσης ένα ορόσημο που θα μνημονεύεται για πάντα στην πόλη.

Η αθλητική διαμόρφωση του Πάρκου «Στ.Κώτσης» είναι ένα πανέμορφο έργο που το χαίρονται οι πολίτες και θα το χαίρονται πολλές γενιές.

Το Σχολείο-Επαγγελματικό Λύκειο το πρ.Μπαρμπίκα, που ολοκληρώσαμε και λειτουργήσαμε .Η πόλη απέκτησε εκεί το αμφιθέατρο που δεν είχε.

Τα πολλά αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων που κάναμε (μηδέν σήμερα), τα πεζοδρόμια που επισκευάσαμε (πάλι μηδέν σήμερα),η ανάπλαση όλων των προαυλίων των Σχολείων (επίσης μηδέν σήμερα), οι υποδομές στις Παιδικές Χαρές συν μια καινούργια, η Κοινωνική μας πολιτική, οι ασφαλτοστρωσεις, οι πεζοδρομήσεις-διανοίξεις στα Πευκάκια ,το νέο 14ο Νηπιαγωγείο που φτιάξαμε, η τεράστια δουλειά μας στον Πολιτισμό, η αξιοποίηση των κληροδοτημάτων Γιαβασειου, Πριγκουρη και Ασημακοπουλειου (ουδείς ασχολήθηκε πριν) κ.α. είναι τομείς παρέμβασης που τους βλέπω σήμερα με περηφάνια.

Και σίγουρα όταν κάνεις τον απολογισμό σου, εντοπίζεις λάθη και παραλείψεις. Μετανιώνω και το πρώτο πράγμα που θα διορθώσω, είναι ο oδοφωτισμός με νέες τεχνολογίες led.  Έπρεπε να έχουμε προχωρήσει. Οι πολίτες πέρασαν ακόμη τέσσερα χρόνια στα σκοτάδια.

Θα βελτιώσουμε τις συγκοινωνίες με τον ΟΑΣΑ αλλά και με δημοτική συγκοινωνία.

Θα φτιάξουμε επίσης νέους Αθλητικούς χώρους και χώρους Πολιτισμού, τους τελευταίους στο «Πάρκο Στ.Κωτσης» και πολλά άλλα.

3. Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους ; Ευκαιρία να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

Δεν είναι σε καμία περίπτωση 3ος Γύρος βουλευτικών εκλογών. Πάντα πιστεύαμε στην ανεξάρτητη από κόμματα αυτοδιοίκηση. Το προβλέπει και η διοικητική διαίρεση της χώρας και το Σύνταγμα.

Υπάρχουν τα κόμματα ως θεσμοί δημοκρατίας, υπάρχει όμως και η αρχή της εγγύτητας και η αρμοδιότητα των τοπικών υποθέσεων που ξεπερνάει στην πράξη  τους κομματικούς διαχωρισμούς. Αν θέλετε και η δική μου η πορεία το αποδεικνύει.

Ποτέ δεν «έφερα» στο Δήμο βουλευτές και στελέχη κομματικά όπως έγινε αυτή την τετραετία, με ελάχιστο μάλιστα αποτελέσματα.

Οι συνεργασίες μου και η συμπόρευση μου με ικανούς ανθρώπους της πόλης ήταν και είναι πάντα από όλο το κομματικό φάσμα. Φέτος ακόμη περισσότερο.

Και νομίζω ότι και η ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι ούτε οι τοπικές κοινωνίες ακολουθούν πια κομματικές επιλογές. Οι πολίτες επιλέγουν τον καλύτερο για να βελτιώσει την πόλη τους.

Έτσι κι εμείς βαδίζουμε.

Ως Δημοτική Κίνηση ανεξάρτητη, με πρόσωπα από όλους τους ιδεολογικούς χώρους που συσπειρώνονται γύρω από τις αρχές και το πρόγραμμα μας γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα δημιουργήσει καλύτερούς όρους ποιότητας ζωής στην πόλη.

Καμία λοιπόν, κομματική γραμμή, χρίσμα η στήριξη.

 

4. Που θέλετε να πάτε την Αγία Παρασκευή ; Ποιος είναι ο στόχος και το όνειρο σας για τον Δήμο τα επόμενα χρόνια;

 

Θέλουμε να κάνουμε την Αγία Παρασκευή «Έξυπνη» και «Ανθρωποκεντρική». Να την βάλουμε δηλαδή σε επίπεδο διοίκησης στον 21ο αιώνα και ταυτόχρονα να την κάνουμε φιλική και φιλόξενη, συμμετοχική, καθαρή γιατί δεν είναι, πράσινη, με αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και με ασφάλεια για τους πολίτες.

Θέλουμε να εγκαταστήσουμε συστήματα Επιχειρησιακής Νοημοσύνης, Έξυπνης Πόλης, με νέες ψηφιακές τεχνολογίες, με Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων (Big Data Analysis) με πλατφόρμες άμεσης αλληλεπίδρασης με τους πολίτες και με πρωτόκολλα αυθεντικοποίησης για την άμεση εξυπηρέτηση και την διαφάνεια. Από την πρόσβαση των πολιτών σε Ανοιχτά Δεδομένα μέχρι την διαχείριση των απορριμμάτων και την τηλεμετρία στον φωτισμό και τη  στάθμευση.

Και θέλουμε μια φωτεινή ανθρωποκεντρική λειτουργία της πόλης. Από το βάδισμα, την διασκέδαση, την ασφάλεια και τον πολιτισμό, μέχρι την μέριμνα για την τρίτη ηλικία, την στήριξη των ευάλωτων ομάδων, την συνεργασία με τις συλλογικότητες, την μέριμνα για τα ΑμεΑ και την ανάγκη των ανθρώπων στην συνύπαρξη με την βιοποικιλότητα. Τα ζώα και το πράσινο.

Μια πόλη με πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις και νέους ελεύθερους χώρους που να έχει επίκεντρο τις ανάγκες του ανθρώπου. Από το περιβάλλον, την υγεία, την διαβίωση, την κοινωνικότητα μέχρι και την έκφραση, την μάθηση και την διασκέδαση.

Θέλουμε και ο τελευταίος πολίτης να νιώθει ότι ανήκει σε μια κοινότητα που τον φροντίζει και την φροντίζει και αυτός.

5. Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές ;

Εμπειρία

Αφοσίωση

Αλληλεγγύη

Ευθύνη

Καινοτομία

6 . Γιατί Σταθόπουλο; Γιατί να σας στηρίξουν ; Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν – έναν και σε όλους μαζί τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής ;

Πρώτα από όλα διότι αποδείξαμε στην προηγούμενη θητεία μου ότι έχουμε την ικανότητα να κάνουμε έργα και να δημιουργούμε παραγωγικές συνεργασίες.

Ακούω τους πολίτες, κάναμε συνελεύσεις Γειτονιών, περιοδείες  Δημάρχου και Συμμετοχικό Προϋπολογισμό (καταργήθηκαν αυτά), συνομιλώ μαζί τους και αφουγκράζομαι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Τρίτον διότι έχουμε όραμα και σχέδιο για μια Αγία Παρασκευή που θα αλλάξει πραγματικά την ποιότητα ζωής των πολιτών με πολύ συγκεκριμένες θέσεις και μέτρα.

Και διότι είμαι ανεξάρτητος και ενωτικός-πολυσυλλεκτικός. Δεν οφείλω σε κανέναν, δεν περιμένω στήριξη ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά.

Και όλα αυτά τα έχω αποδείξει. Δεν τα λέω απλά. Και τα λέω επειδή τα ακούω και από την κοινωνία.

Γι αυτό και βλέπω ότι η κοινωνία θα μας δώσει και πάλι την εντολή. Διότι τώρα μπορεί να συγκρίνει και να αξιολογήσει όλα αυτά και το τι σημαίνει ένας Δήμαρχος να υπάρχει και να κυκλοφορεί στην πόλη του, να μπορεί να παράξει έργο, να ακούσει τους πολίτες, να έχει όραμα και να είναι ανεξάρτητος.

Show More

Related Articles

Back to top button