ΚόσμοςΕιδήσεις

Τετράωρες παύσεις πυρών για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Το Ισραήλ θα αρχίσει να εφαρμόζει τετράωρες παύσεις στρατιωτικών επιχειρήσεων σε περιοχές της βόρειας Γάζας κάθε μέρα, για να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας και την μετακίνηση αμάχων ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το Ισραήλ θα ανακοινώνει τον χρόνο των παύσεων τρεις ώρες νωρίτερα, σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Μας είπαν οι Ισραηλινοί ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της παύσης και ότι αυτή η διαδικασία ξεκινά σήμερα (Πέμπτη 9/11)», είπε ο Κίρμπι.

Ο Κίρμπι χαρακτήρισε την απόφαση του Ισραήλ να εφαρμόσει τετράωρες παύσεις στη βόρεια Γάζα σαν ένα «σημαντικό πρώτο βήμα».

«Προτρέπουμε τους Ισραηλινούς να κάνουν ό,τι μπορούν ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες αμάχων», είπε ο Κίρμπι, λέγοντας ότι οι παύσεις θα δώσουν «ανάσα για λίγες ώρες» στους αμάχους να απομακρυνθούν από τον κίνδυνο.

Οι παύσεις θα δώσουν επίσης ευκαιρίες για την πιθανή ασφαλή απομάκρυνση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, είπε ο Κίρμπι.

Show More

Related Articles

Back to top button