ΥγείαΚόσμοςΕιδήσεις

Τα “Χέρια της αγάπης” βοηθούν ασθενείς με κορονοϊό στην Βραζιλία

Δυο νοσοκόμες από το Σάο Κάρλος σκέφτηκαν έναν διαφορετικό τρόπο να βοηθήσουν τους ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονται απομονωμένοι στις ΜΕΘ, μακριά από συγγενείς και φίλους.

Η Σεμέι Αραούχο Κούνχα και η Βανέσα Φορμεντόν, δύο νοσηλεύτριες στη μικρή πόλη Σάο Κάρλος, επινόησαν την τεχνική που ονόμασαν «χέρια της αγάπης», χρησιμοποιώντας ιατρικά γάντια μιας χρήσης και ζεστό νερό, προκειμένου να μιμηθούν το ανθρώπινο άγγιγμα.

Αυτό που έκαναν ήταν να γεμίσουν ιατρικά γάντια από λάτεξ με ζεστό νερό από το ντους του νοσοκομείου, τα οποία έδεσαν σαν να μοιάζουν με μπαλόνια.

 

 

Η Κούνχα έδειξε πώς τοποθετεί τα «χέρια της αγάπης» σε έναν διασωληνωμένο άνδρα που δίνει μάχη για τη ζωή του κατά της Covid-19, βάζοντας ένα γάντι σε κάθε πλευρά της παλάμης του. «Ο ασθενής νιώθει παρηγοριά, σαν κάποιος να του κρατάει το χέρι», εξήγησε η Φορμεντόν.

Ο συγκεκριμένος άντρας είναι ένας από τους ασθενείς που μοιράζονται ένα μικρό δωμάτιο, όλοι τους συνδεδεμένοι με σειρά μηχανημάτων, τα οποία καταγράφουν τις ζωτικές τους ενδείξεις.

Οι δύο νοσοκόμες ανέπτυξαν τη μέθοδο πριν από περίπου έναν μήνα, σε μια περίοδο όπου η επιδημία Covid-19 επιταχύνεται. Η Βραζιλία βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση μεταξύ των άλλων χωρών παγκοσμίως στον κατάλογο του ημερησίου μέσου όρου θανάτων από κορωνοϊό και στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ στο σύνολο των νεκρών.

Η Semei Araujo Cunha είναι μια από τις δυο νοσηλεύτριες, που εμπνεύστηκαν τα «χέρια της αγάπης».

Τα ζεστά γάντια έχουν διάφορα οφέλη πέραν την συναισθηματικής στήριξης, που παρέχουν, λένε οι δημιουργοί τους, μεταξύ άλλων την αύξηση της ροής του αίματος.

Τα νοσοκομεία στην πόλη χρησιμοποιούν πλέον την ίδια τεχνική, με το προσωπικό να εξάρει τα «χέρια της αγάπης», καθώς φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. «Είναι απίστευτο που μπορείς να δεις πόσο γρήγορη είναι η αλλαγή στον ασθενή, είναι φανταστικό», λέει η Κούνχα.

Πηγή: Lifo.gr

Show More

Related Articles

Back to top button