ΠολιτισμόςΜουσικήΕιδήσεις

Τα… φυτά “απόλαυσαν” ζωντανά τη συναυλία της Όπερας της Βαρκελώνης (Βίντεο)

Σε αυτό το ήσυχο, φυλλώδες «κοινό», ένα κουαρτέτο εγχόρδων έπαιξε το έργο του Τζιάκομο Πουτσίνι «Crisantemi», ενώ η συναυλία αυτή μεταδόθηκε και σε livestreaming, προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι ήθελαν διαδικτυακά. Αυτή η παράσταση επελέγη για την «πρεμιέρα» της όπερας της Βαρκελώνης μετά το lockdown. Πρόθεση ήταν να αναδειχθεί το παράδοξο της εποχής του κορωνοϊού που βιώνει ο άνθρωπος. Ο Εουτζένιο Αμπούντιο, ο καλλιτέχνης πίσω από αυτή την παράσταση, εξήγησε ότι η φύση τον ενέπνευσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Άκουσα πολλά περισσότερα πουλιά να κελαηδούν. Και τα φυτά στον κήπο μου- και έξω- μεγάλωσαν πιο γρήγορα. Χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα ότι ίσως τώρα μπορώ να συνδεθώ ακόμη πιο στενά με τους ανθρώπους και τη φύση», δήλωσε σχετικά. «Η φύση προχώρησε και κατέλαβε τους χώρους που της είχαμε αρπάξει», είπε ο Αμπούντιο από σκηνής, στην απογευματινή πρόβα, ενώ τα 2.292 φυτά είχαν τοποθετηθεί το κάθε ένα σε μία θέση, πριν από τη συναυλία που έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

«Μπορούμε να επεκτείνουμε την ενσυναίσθησή μας; Ας ξεκινήσουμε με την τέχνη και τη μουσική, σε αυτό το υπέροχο θέατρο, καλώντας τη φύση μέσα»«, συμπλήρωσε ο Αμπούντιο μιλώντας μέσα στο νεοκλασικό θέατρο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Τα φυτά που «απόλαυσαν» αυτή την ιδιαίτερη συναυλία θα δοθούν σε γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» εναντίον του κορωνοϊού. 

ΠΗΓΗ: culturenow.gr

Show More

Related Articles

Back to top button