Αγία ΠαρασκευήΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Τα προβλήματα της κοινωνίας επί τάπητος στη συνάντηση Ξ.Μανιατογιάννη-Γ.Μυλωνάκη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου μεταξύ του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη και του υποψήφιου δημάρχου Αγ. Παρασκευής, Γιάννη Μυλωνάκη, στο Δημαρχείο Βριλησσίων.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ενεργειακή κρίση, κοινωνική πολιτική, διαχείριση απορριμμάτων, πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς επίσης και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Tοπική Aυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης ανέπτυξε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο Βριλησσίων για τη διαχείριση απορριμμάτων, μια προσπάθεια που όπως επισημαίνει η δημοτική Αρχή ξεκίνησε το 2015 και έφερε τον Δήμο πρώτο στην ανακύκλωση βιοαποβλήτων και στον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, όπου και εκεί τα Βριλήσσια κατέχουν πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας με ποσοστό επιτυχίας άνω του 75%.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον δήμο (αντικατάσταση οδοφωτισμού με led, αναβάθμιση δημοτικού δικτύου ύδρευσης), αναφέροντας χαρακτηριστικά «φροντίσαμε πριν από την κρίση να εφαρμόσουμε βιώσιμες πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον, χωρίς ο δήμος να χρεωθεί με δάνειο, ούτε ένα ευρώ».

Ο δήμαρχος Βριλησσίων ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη για τις κοινωνικές δομές – πρότυπο – που έχουν αναπτύξει ως δημοτική Αρχή, για όλους τους δημότες.

Ο Ξένος Μανιατογιάννης και ο Γιάννης Μυλωνάκης ανανέωσαν το ραντεβού τους και δεσμεύτηκαν, από κοινού, για συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Show More

Related Articles

Back to top button