Ζητείται ΠαρόνΕιδήσεις

Τα λουλούδια τραγουδάνε ακόμα…

Προσαγωγές, συλλήψεις, προπηλακισμός δημοσιογράφων, αποκλεισμός πολιτών σε βιβλιοπωλεία, κατεστραμμένες ανθοδέσμες. Η αστυνομική καταστολή κάλυψε ένα ευρύ φάσμα αυθαιρεσίας χτες, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εις μνήμην της υπέρατης αστυνομικής αυθαιρεσίας όπου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας τραβάει τη σκανδάλη και δολοφονεί εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τις αστυνομικές δυνάμεις και ένα καθεστώς το οποίο αντί να στηρίζεται στην ελευθερία, την κοινωνική πρόνοια και τη δικαιοσύνη, συντηρείται μέσα από καταστολή, λογοκρισία και χειραγώγηση.

Μπορεί τα λουλούδια να μην έφτασαν στο μνημείο, μπορεί να σκορπίστηκαν, να καταπατήθηκαν. Αλλά βρίσκονται σε κάθε γωνιά στον Εξαρχείων. Αν ανηφορίσετε τη Ζωοδόχου Πηγής μπορεί να δείτε κάποιο. Και κάποια από αυτά τα έχει πάρει ο άερας ως την Ιπποκράτους και έπειτα ως το Χαλάνδρι κι έπειτα στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη.

Γι’ αυτό μην ανησυχείτε, αγαπητοί κύριοι που τα λουλούδια σας δεν έφτασαν στο μνημείο. Τραγουδάνε ακόμη… Μαζί με τον Αλέξη, τα λουλούδια σας τραγουδάνε ακόμη.

Show More

Related Articles

Back to top button