ΚοινωνίαΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Τα ΕΛΤΑ τιμούν το “Χαμόγελο του Παιδιού” με ενα συλλεκτικό γραμματόσημο

Το χαμόγελο του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μια συλλεκτική έκδοση

Ο Όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αναγνωρίζοντας τη σημαντική δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην υποστήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο, έχει αναλάβει την έμπρακτη στήριξή του, καλύπτοντας δωρεάν τις ταχυδρομικές ανάγκες του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν, με το δικό τους τρόπο, στην επέτειο της συμπλήρωσης 25 χρόνων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την κυκλοφορία μίας Ειδικής Συλλεκτικής Έκδοσης, που θα μεταφέρει παντού το χαμόγελο του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, του ιδρυτή του Οργανισμού, που αποτέλεσε την ελπίδα για πάνω από ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες παιδιά, μέχρι σήμερα.

Με αφορμή αυτήν την έκδοση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, κ.Πολυχρόνης Γριβέας δήλωσε: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συνυφασμένα με τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν εδώ και δύο αιώνες, στηρίζουν έμπρακτα κάθε προσπάθεια που συμβολίζει την ελπίδα και το καλύτερο αύριο. Και ο Oργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει εγκαθιδρυθεί στην συνείδηση όλων μας ως μία κιβωτός ελπίδας και ουσιαστικής προσφοράς. Βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί – θύμα βίας, δίπλα σε κάθε παιδί – θύμα εξαφάνισης, δίπλα σε κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας, δίπλα σε κάθε παιδί βυθισμένο στη φτώχεια. Είναι μια ομπρέλα προστασίας γύρω από το πλέον πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά, και γι’ αυτό μας έχει συμμάχους στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια καλύτερη ζωή κάθε παιδιού στη χώρα μας. Διότι όταν χαμογελάει ένα παιδί, χαμογελάμε όλοι…»γραμματοσημο

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε τα ΕΛΤΑ και δήλωσε: «Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τους εργαζόμενους, τους εθελοντές και όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο όραμα για τα παιδιά καθώς και για εμένα προσωπικά είναι τεράστια χαρά που ο Ανδρέας μας και ο Σύλλογός του απέκτησαν το δικού τους συλλεκτικό γραμματόσημο. Είναι μια πράξη υψηλού συμβολισμού από τα ΕΛΤΑ που τιμά βαθύτατα «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι επίσης και μία κίνηση μεγάλης και ουσιαστικής ευαισθησίας και μοναδική καθώς ένα παιδί αποτυπώνεται για πρώτη φορά σε γραμματόσημο. Ευχόμαστε μέσα από την πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ, ο Ανδρέας και ο Σύλλογός του να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και στον κόσμο και να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι: αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε, όπως ο ίδιος έγραψε στο ημερολόγιό του, πριν φύγει από τη ζωή στις 22 Δεκεμβρίου 1995. Ακριβώς 20 χρόνια πριν την κυκλοφορία του γραμματοσήμου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα ΕΛΤΑ από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και από εμένα προσωπικά.»

Πηγή: iefimerida.gr

Show More

Related Articles

Back to top button