Χαλάνδρι

Χαλάνδρι : Ξεκίνησε η διάνοιξη της παραρεμάτιας ζώνης.

Δημιουργία πεζοπορικής διαδρομής που συνδέει το Συνοικισμό με το κέντρο της πόλης.

Μια ιστορική μέρα για το Δήμο Χαλανδρίου με την διάνοιξη της παραρεμάτιας ζώνης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης της παραρεμάτιας ζώνης, στον Συνοικισμό, και αναμένεται να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει κάνει ποτέ ο Δήμος Χαλανδρίου, για την ανάδειξη της προστατευόμενης ζώνης της Ρεματιάς.

Η διάνοιξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έργου ανάπλασης που διενεργείται στη συμβολή της παραρεμάτιας ζώνης με την οδό Γυφτοπούλου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural H.ID.RA.N.T., για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου, που εκκρεμούσε από το 1958, στη βορινή όχθη του ρέματος. 

Με τη διάνοιξη της παραρεμάτιας σταματάει η παράνομη στάθμευση που υπήρχε στο σημείο αυτό και ξεκινάει η επαναδιαμόρφωση της περιοχής.

Πρακτικά αποδίδεται σε κοινή χρήση μία ζώνη υψηλού πρασίνου και δημιουργείται μία πεζοπορική διαδρομή που συνδέει το Συνοικισμό με το κέντρο της πόλης. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περπατάνε από την οδό Ελ Αλαμέιν και την νέα πλατεία του Αδριάνειου, που δημιουργείται εκεί, έως το κέντρο της πόλης.

 

Για την ομάδα έργου της ανάπλασης του Αδριάνειου, η έναρξη διάνοιξης και διαμόρφωσης της παραρεμάτιας ζώνης αποτελεί μία σημαντική στιγμή στην πορεία σύνδεσης του υδραγωγείου με τις σημερινές ανάγκες της πόλης. Για να φτάσουμε ως εδώ υπερκεράστηκαν τεράστιες δυσκολίες. Από τη στιγμή που εγκρίθηκε το Cultural H.ID.RA.N.T. ξεκίνησε ένας αγώνας να εγκριθούν από το ΥΠΕΝ τα έργα στην παραρεμάτια ζώνη (2021), να  υπογραφεί η σύμβαση του έργου ανάπλασης (2/2023), να λυθούν τα  δυσεπίλυτα πολεοδομικά θέματα σε 2 ιδιοκτησίες που παρέμβαιναν στον χώρο ανάπλασης και να εγκατασταθεί ο εργολάβος στο σημείο (7/2023).

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που είμαστε παρόντες και συμμέτοχοι σε αυτή την αλλαγή σελίδας για την πόλη, τμήμα μιας αλλαγής που αναδεικνύει τον τρόπο που θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε όλοι το δημόσιο χώρο. Είμαστε επίσης ευτυχείς που στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε την εμπειρία της συνεργασίας με τους εταίρους του Cultural H.ID.RA.N.T. και το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς. Ευχαριστώ θερμά τον αντιδήμαρχο Διαχείρισης Απορριμμάτων και υπεύθυνο του CulturalH.ID.RA.N.T., Κώστα Γερολυμάτο, την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, τα στελέχη της Τεχνικής και της Νομικής Υπηρεσίας, που συνέβαλαν στην άρση των εμποδίων και διαμόρφωσαν τους όρους, ώστε μία σκέψη και ένα σχέδιο του 2020 να γίνεται σήμερα πραγματικότητα», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

 

Show More

Related Articles

Back to top button