ΕλλάδαΕιδήσεις

Ερωτήματα προκαλεί η ιατροδικαστική εξέταση του Βασίλη Μάγγου… πριν καν πραγματοποιηθεί!

"Ο Υπουργός ΠροΠο" προδικάζει το πόρισμα της έρευνας

Πλήθος ερωτημάτων και αντιδράσεις προκαλούν οι εξελίξεις σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του 27χρονου ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου, που βρέθηκε χθες νεκρός στο Βόλο, ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μάγγοπατέρα του 26χρονου Βασίλη, η σωρός του μεταφέρεται για νεκροψία στη Θεσσαλονίκη χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας που επιθυμούσε η διαδικασία να γίνει στη Λάρισσα για πολλούς λόγους – μεταξύ αυτών και οικονομικούς αφού τα έξοδα βαραίνουν την ίδια. «Έχουμε το δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάγγος. Τόνισε δε, ότι ρώτησε ευθέως τον εισαγγελέα αν η οικογένεια έχει δικαίωμα επιλογής με εκείνον να πάντα πως «ναι, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί». 

Ερωτηματικά αλλά και πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε και η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό αφού από τη μία προδίκαζε το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και από τη άλλη αποσιωπούσε τον ξυλοδαρμό του 26χρονου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στον Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στη θλίψη τους».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ουσιαστικά έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν έκανε, ουδεμία επίσημη δήλωση για τον τραγικό θάνατο του 27χρονου νέου στο Βόλο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής». Τόνισε, ότι θα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των ερευνών προσθέτοντας ότι στο υπ. Προστασίας του Πολίτη «συνεχίζουν να πορεύονται στον κατήφορο ενός νεογκεμπελικού τύπου προπαγάνδας» και «διαρκώς κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο τη συκοφάντηση».

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΜέΡΑ25 σημειώνοντας ότι ως κόμμα “τηρεί την αυτονόητη υπεύθυνη στάση της αναμονής για το επίσημο πόρισμα προτού τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις πτυχές αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης. Δε συμβαίνει το ίδιο με τον υπουργό ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έσπευσε με ανακοίνωσή του να προκαταβάλει το πόρισμα της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο κ. Χρυσοχοϊδης, πράγμα που σημαίνει ότι το λάθος μήνυμα που εκπέμπει προς τους υφισταμένους του για ασυλία και πολιτική κάλυψη, ανεξαρτήτως των πράξεων ή των παραλείψεών τους, είναι πάγια πολιτική επιλογή με την κάλυψη του Πρωθυπουργού», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται εντός της ημέρας.

ΠΗΓΗ: tvxs

Show More

Related Articles

Back to top button