ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Σύλλογος Τέμπη 2023: “Δεν φοβόμαστε, να μη φοβάται ούτε ο ελληνικός λαός”

Για περισσότερες από δύο ώρες βρίσκονταν την Τρίτη (16/5) στο γραφείο του εφέτη ανακριτή και των εισαγγελικών αρχών ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, με σκοπό να καταθέσει μήνυση κατά πολιτικών προσώπων και κατά διοικητικών στελεχών του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Όπως δημοσιεύει το Larissanet, βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Κωνσταντινίδης έστειλε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό αλλά και σε δικηγόρους να μην «φοβούνται» και να σταθούν στο πλευρό του Συλλόγου σε αυτή τη προσπάθεια που κάνει για να αναζητηθούν ευθύνες για το δυστύχημα και σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ χωρίς φόβο, χωρίς εμπάθεια αλλά με πολύ πόνο και πολύ πάθος, να δηλώσουμε ότι δεν φοβόμαστε» δήλωσε αρχικά ο κ. Κωνσταντινίδης και ανέλυσε στη συνέχεια το περιεχόμενο της μήνυσης προσθέτοντας πως «όλοι αυτοί που έχουμε μηνύσει είναι αναλώσιμοι. Θα αντικατασταθούνε. Αυτοί που είναι αναντικατάστατοι είναι οι τραυματίες και οι νεκροί μας».

Δίπλα στον κ. Κωνσταντινίδη ήταν και ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Σωματείου, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια του σιδηροδρόμου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «είναι απαράδεκτο και αποτελεί ύβρη για τους ανθρώπους που χάθηκαν να θέτουμε εκ νέου σε κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας το επιβατικό κοινό. Δεν μάθανε τίποτα».

Όπως γράφει το larissanet, εξελίξεις αναμένονται στη δικαστική διερεύνηση του δυστυχήματος Τεμπών μετά και τη χθεσινή μήνυση του Συλλόγου ενώ υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 26 Μαΐου αναμένεται να καταθέσουν στον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ καθώς και δύο μέλη της επιτροπής μετατάξεων που κατηγορούνται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Show More

Related Articles

Back to top button