Αγία ΠαρασκευήΝέαΕιδήσεις

Σύλλογοι Αγίας Παρασκευής: Καμία παρέμβαση στο δάσος του Υμηττού

Να μη γίνει καμία παρέμβαση στο δάσος του Υμηττού ζητούν οι σύλλογοι Αγίας Παρασκευής με κοινή ανακοίνωσή τους.

Αναφέρουν τα εξής:

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας (ΥΠΕΝ) επεξεργάζεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού. Η ανάγκη του γεννήθηκε μετά την ακύρωση του προηγούμενου Προεδρικού Διατάγαμος εξαιτίας της μη ύπαρξης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το υπουργείο αντί να συντάξει μόνο τη μελέτη παρουσίασε ένα νέο σχέδιο Προεδρικό Διάταγμα με ρυθμίσεις που περιορίζουν την ζώνη προστασίας, νομιμοποιούν οικισμούς αυθαιρέτων, επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις εκπαιδευτηρίων και συνολικά βάλλουν κατά του οικοσυστήματος του Υμηττού. Η σε εξέλιξη προσπάθεια εξυπηρέτησης της επιχειρηματικότητας και των καταχρηστικών απαιτήσεων των όμορων Δήμων, βρήκε απέναντί της το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας που με την 146/2022, γνωμοδότησε αρνητικά.

Η προστασία του ΥΜΗΤΤΟΥ δεν είναι υπόθεση μόνο του ΥΠΕΝ και του ΣΤΕ αλλά και του 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στις παρυφές του, μεταξύ αυτών και των κατοίκων του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Θέλοντας να παρέμβουμε στα όσα ετοιμάζονται για το μέλλον του Υμηττού, αποφασίσαμε με το παρόν κοινό δελτίο τύπου να δηλώσουμε δημόσια την υποστήριξή μας στην στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει ότι το ΣΤΕ γνωμοδότησε, επιπλέον όμως και την αποτροπή της επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημοκρίτου , των τυχών επεκτάσεων στη ΣΔΑΜ η του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ‘’φιλοσοφία μας’’ πρέπει να είναι καμία παρέμβαση στο δάσος του Υμηττού.

Επίσης ζητάμε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής να προκαλέσουν ειδική συνεδρίαση με θέμα το σχέδιο Π/Δ του ΥΠΕΝ και να αποφασίσουν την υποστήριξη των όσων προτείνει το ΣΤΕ με την 146/2022 γνωμοδότησή του, καθώς και όσων δεν συμπεριλαμβάνονται αλλά αφορούν τον Δήμο μας και προστατεύουν το Δάσος του Υμηττού.

Ο Υμηττός δεν είναι αρένα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας ούτε μέσο εξυπηρέτησης των ψηφοφόρων στους όμορους δήμους. Ο Υμηττός, το οικοσύστημά του, έχει ανάγκη την υποστήριξή μας, κινδυνεύει και γιαυτό απαντάμε προς κάθε κατεύθυνση “Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό”».

Show More

Related Articles

Back to top button