ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Σύλληψη Δημοσίου Υπαλλήλου για απάτη στο Μαρούσι

Τι απαντά ο Δήμος

Εντύπωση έχει προκαλέσει η σύλληψη υπαλλήλου του δήμου Αμαρουσίου που κατηγορείται για απάτη υποσχόμενος διορισμό στο δημόσιο έναντι χρηματικού ποσού. Ο φερόμενος ως δράστης είχε ειδικότητα οδηγού και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του αναλάμβανε και τις μετακινήσεις του δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθη, το απόγευμα της Τετάρτης, σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπάλληλος του δήμου Αμαρουσίου κατηγορούμενος για απάτη.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω Υπηρεσία προσήλθε πολίτης και κατήγγειλε ότι ημεδαπός, με το πρόσχημα της δυνατότητας μεσολάβησής του, προκειμένου να προσληφθεί τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα στο Δημόσιο, του απέσπασε χρηματικό ποσό. Κατόπιν των ανωτέρω, κανονίστηκε συνάντηση σε κατάστημα καφέ-μπαρ σε περιοχή της Αττικής και μετά την παραλαβή από τον κατηγορούμενο, των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση:

Ο Δήμος Αμαρουσίου, με αφορμή την υπόθεση που αφορά σε μόνιμο δημοτικό υπάλληλό του που κατηγορείται για ενέργειες απάτης, ανακοινώνει πως αναμένει την επίσημη ενημέρωση των Αρχών που διενεργούν τις έρευνες προκειμένου να πράξει όσα ορίζει ο Κώδικας περί Δημοσίων Υπαλλήλων.

Διευκρινίζεται πως ο εν λόγω δημοτικός υπάλληλος με την ειδικότητα του οδηγού και στο πλαίσιο των καθηκόντων του μεταξύ άλλων εξυπηρετούσε και τις μετακινήσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου όπως και άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι με την ίδια ειδικότητα.

Με την ευκαιρία επισημαίνεται πως δεν θα γίνει ανεκτή καμία συμπεριφορά οποιουδήποτε δημοτικού υπαλλήλου ή άλλου τρίτου προσώπου που εξαπατά τους πολίτες, υποσχόμενος παροχές στο Δημόσιο που δεν συνάδουν με την νομιμότητα.

Show More

Related Articles

Back to top button