Αγία Παρασκευή

Νέος βρεφονηπιακός Σταθμός για τα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά, ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή Πευκάκια Αγίας Παρασκευής, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1,57 εκατ. ευρώ.

Ο νέος παιδικός σταθμός έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά, σ΄ ένα κτίριο που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο. Το υπόγειο, επιφάνειας 301,56 τ.μ. θα αξιοποιηθεί για βοηθητικούς χώρους και για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Το ισόγειο επιφάνειας 294,93 τ.μ., στεγάζει το νηπιακό τμήμα, την τραπεζαρία, λειτουργίες διοίκησης και υποστήριξης, καθώς και χώρους υγιεινής. Ο όροφος επιφάνειας 204,74 τ.μ. έχει αίθουσες ύπνου νηπίων, χώρους για το προσωπικό και χώρους υγιεινής.

Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους περίπου 1.5 εκ. ευρώ σε λίγο χρόνο, χωρίς χρονοτριβές, το οποίο είναι και αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας που έχουμε με τον δήμαρχο. Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε 3 προτεραιότητες. Την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τα έργα πολιτικής προστασίας και την υλοποίηση υποδομών που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον στα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο ως Περιφέρεια χρηματοδοτήσαμε από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 82 πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα: 30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 74 εκατ., 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκατ., 29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 40 εκατ. στους δήμους».

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button