Γερακας-ΠαλλήνηΠεριβάλλονΔήμοιΕιδήσεις

Σχεδόν 20 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών συνέλλεξαν οι μαθητές του Δήμου Παλλήνης!

Δείτε τα αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου

Φέτος, παρά τις ειδικές συνθήκες που κληθήκαν ιδιαίτερα οι μαθητές να αντιμετωπίσουν κατάφεραν, για 4η συνεχή χρονιά, με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» να συλλέξουν μία άκρως ικανοποιητική ποσότητα σχεδόν 20 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών, όπως:

·        10.500 κιλά χαρτί,

·        1.950 κιλά πλαστικό,

·        900 κιλά καπάκια,

·        250 κιλά αλουμίνιο,

·        173 κιλά μπαταρίες,

·        450 κιλά τηγανέλαιο,

·        και 4.700 κιλά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. 

Στο Σχολικό Μαραθώνιο συμμετείχαν 42 σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) και 7.525 μαθητές. Τα πρώτα τρία σχολεία που διακρίθηκαν ήταν:

  1. 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
  2. 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα
  3. 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Το Φθινόπωρο και εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης για τα σχολεία που διακρίθηκαν στις σχολικές δράσεις, όπου θα παραλάβουν τον έπαινο και ένα χρηστικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα, αλλά και ένα συμβολικό δέντρο για να φυτέψουν στο προαύλιο του σχολείου τους.

Δειτε τα αποτελέσματα της προσπάθειας και τα σχολεία με τους περισσότερους πόντους στο βιντεάκι ΕΔΩ.

Επιπλέον, στην εικαστική δράση «Followgreen Action 3» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Food SHIFT 2030, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων φιλοτέχνησαν 12 αξιόλογα βίντεο-animation για την πρόληψη και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία.

Οι περιβαλλοντικες δρασεις υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Παλλήνης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, υπό την αιγίδα των Διεύθυνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Tις σχολικές δράσεις υποστήριξαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης,  ο Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας», η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) η ΑΦΗΣ και οι εταιρίες  free Recycle, oil4life και watt.

Show More

Related Articles

Back to top button