ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΜουσικήΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Ιταλικό καλοκαίρι στις οθόνες μας

Καλοκαιρινές βραδιές με ιταλικές κωμωδίες των τελευταίων χρόνων κι ένα ιταλικό online θερινό κινηματογραφικό φεστιβάλ που ξεκινά στις 3/7, έχει ετοιμάσει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte Italia-Ελλάδα 2020.

Οι τέσσερις από τις συνολικά οκτώ ταινίες του αφιερώματος, «Η κωμωδία αλά Ιταλικά, Έκδοση 2.0» θα προβληθούν από τις 7 Ιουλίου και κάθε Τρίτη για τέσσερις εβδομάδες από την ΕΡΤ2, στις 11 μμ. Το σύνολο του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμο από τα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

Το διαδικτυακό φεστιβάλ Italian Online Summer Fest, θα διεξαχθεί από 3 Ιουλίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Για έντεκα εβδομάδες, δεκάδες δράσεις «made in Italy» θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά και με πρόσβαση δωρεάν (αποκλειστικά για συνδέσεις από την ελληνική επικράτεια), μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής στην ιστοσελίδα http://www.iicateneonline.gr.

Περιλαμβάνει αφιερώματα στον κινηματογράφο, -στον Φεντερίκο Φελίνι με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του-, στον σπουδαίο ηθοποιό Τόνι Σερβίλλο, στη μουσική με το Levante Jazz Festival (σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), στις ταινίες μικρού μήκους (σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ταινιών Μικρού Μήκους της Ιταλίας), αλλά και ιταλική κουζίνα με τα cooking classes του σεφ Μάρκο Σέρρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button