ΦωτογραφίαΝέαΕιδήσεις

Συνεχίζονται οι εκθέσεις του Athens Photo World

Στο πλαίσιο του Athens Photo World, που εφέτος διανύει την πέμπτη έκδοση του, συνεχίζονται οι εκθέσεις των φωτορεπόρτερ στους δρόμους της πόλης. Παράδειγμα η έκθεση «Γυναίκες του 21ου αιώνα» με έργα φωτογράφων του πρακτορείου European Pressphoto Agency (EPA) στην Περίφραξη του Εθνικού Κήπου έως τις 30 Ιουνίου.

Αλλά και η «Υποβρύχια Ελλάδα» με φωτογραφίες των Γιάννη Ίσσαρη, Ηλία Κοσίντα και Έλενας Μπεκατώρου στην περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έως τις 31 Αυγούστου.

«Η γυναίκα του 21ου αιώνα είναι παντού και ταυτόχρονα σε ρόλους που εκατό χρόνια πριν δεν θα χαρακτηρίζονταν παραδοσιακοί, ούτε καν αναμενόμενοι, όπως το τζούντο, η άρση βαρών, το πυροσβεστικό σώμα, οι αρχαίες πολεμικές τέχνες και οι πορείες στους δρόμους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Και όπως πάντα στον θρήνο των οικείων και στην αναζήτηση μιας ελπίδας επιβίωσης μέσα σε συντρίμμια πολέμου και χαλάσματα σεισμού» λένε οι φωτογράφοι Γιάννης Κολεσίδης και Θανάσης Σταυράκης που επιμελήθηκαν για το Athens Photo World, την υπαίθρια έκθεση στον Εθνικό Κήπο, φέρνοντας στην καρδιά της Αθήνας μια σταγόνα από τον ωκεανό των φωτογραφιών που απαθανατίζουν την γυναικεία παρουσία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της καθημερινότητας του κόσμου στον 21ο αιώνα.

Το 5ο Athens Photo World έχει ήδη δώσει μια πρώτη παρουσία στα φωτογραφικά δρώμενα της Αθήνας με την υπαίθρια έκθεση «ΓΥΝΑΙΚΑ» της Τσέχας φωτογράφου Dana Kyndrovà, η οποία παρουσιάζεται στην Περίμετρο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συμπαραγωγή με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας. Και αυτή η έκθεση παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

 

 

 

Στην «Υποβρύχια Ελλάδα» οι φωτογραφίες των τριών Ελλήνων δημιουργών, μάς παρακινούν να κοιτάξουμε το βαθύ μπλε της θάλασσας, της διάθλασης του φωτός, καθώς διαπερνά τον υδάτινο όγκο και την διαρκή κίνηση μέσα κι έξω απ’ το νερό που παραμένουν οι πιο γνήσιες πηγές χαράς, αισιοδοξίας και ομορφιάς του τοπίου που μας περιβάλλει. «Από τη χαρούμενη φασαρία των παιδιών που παίζουν στα ρηχά, μέχρι τον σιωπηλό, αλλά σαγηνευτικό, χορό της υδρομέδουσας στα νερά του Σαρωνικού, οι σκηνές που συνθέτουν το ψηφιδωτό των ελληνικών θαλασσών είναι μαγικές» προτρέπουν τους θεατές οι επιμελητές Θανάσης Σταυράκης και Χριστίνα Καλλιγιάννη.

Το Athens Photo World 2023 υποστηρίζεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Περιφέρεια Αττικής, τον δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ, τον Εθνικό Κήπο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το πρακτορείο European PressPhoto Agency.

Show More

Related Articles

Back to top button