ΠολιτισμόςΝέαΕιδήσεις

«Τιμή στον Μάνο Ελευθερίου»: Έκθεση του Νίκου Οικονομίδη στη Σύρο

Έκθεση αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου διοργανώνει η γκαλερί «Χρυσοθέμις» στην Σύρο με ζωγραφιές του Νίκου Οικονομίδη από τις 5 έως και τις 17 Μαΐου.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

«Τον Μάνο Ελευθερίου τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια. Βέβαια τον ήξερα ως στιχουργό κυρίως και ως ποιητή από την δεκαετία του 1970. Κοντά του αγάπησα πιο πολύ την ποίησή του και έτσι όταν το 2004 , την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, άρχισα την εργασία για το λεύκωμά μου “Στίχοι στο Καβαλέτο” τον συμπεριέλαβα, μαζί με άλλους σύγχρονους ποιητές.

Συζητούσαμε πολύ στις συναντήσεις μας για αυτές τις δημιουργίες, την εικαστικοποίηση των ποιημάτων του και μάθαινα ποιά χρώματα του αρέσουν, ποιοι ζωγράφοι, από ποιούς παλαιότερους ποιητές είχε επιρροές και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο, προχώρησα σε πολλά σχέδια στον χώρο του, εκεί που έγραφε και διάβαζε. Ή τον φωτογράφισα σε πολλές πόζες και μετά δούλεψα αυτά τα πορτραίτα στο εργαστήριό μου.

‘Ετσι βγήκε όλη αυτή η έκθεση «Τιμή στον Μάνο Ελευθερίου», που έχω την χαρά να την παρουσιάζω στην Σύρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε!».

Νίκος Οικονομίδης

Απρίλιος 2023

Τίτλος: «Τιμή στον Μάνο Ελευθερίου»

Xώρος, Αίθουσα Γιάννη και Ελένης Βάτη

Έναρξη: Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Λήξη: Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Μαΐου 18:30

Ώρες λειτουργίας:

Πρωί: 11:00-14:00 – Απόγευμα: 18:00-21:00

Κυριακή: 12:00-19:00

Show More

Related Articles

Back to top button