Αγία ΠαρασκευήΔήμοι

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ο διοικητής του ΣΕΠΕ παραδέχτηκε ότι υπάρχει υποστελέχωση

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΣΕΠΕ με αφορμή «τα τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα που μετράει ο κλάδος το τελευταίο δεκαήμερο, καθώς και τους 64 νεκρούς και χιλιάδες σακατεμένους που μετράμε τα τελευταία χρόνια».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει σχετικά:

«Καταγγείλαμε τις άθλιες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε καθημερινά να δουλέψουμε στους Δήμους, τα άθλια γκαράζ, την απουσία Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), τα οχήματα “χρέπια”, καθώς και τη σχεδόν παντελή απουσία ελέγχων από το ΣΕΠΕ. Απαιτήσαμε άμεσα να αυξηθούν οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ σε Δήμους και αμαξοστάσια, ώστε να διαπιστωθούν οι ελλείψεις και να εφαρμοστούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Ο διοικητής του ΣΕΠΕ παραδέχτηκε ότι υπάρχει υποστελέχωση, καθώς και έλεγχοι τα τελευταία χρόνια γινόντουσαν μόνο μετά από κάποιο εργατικό ατύχημα και αυτό όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Κάτω από τη πίεση μας αναγκάστηκαν να δηλώσουν ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε κάποιους ελέγχους στους δήμους.

Συνάδελφοι δεν έχουμε αυταπάτες. Η σταδιακή υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η σοβαρότατη υποστελέχωσή του, καθώς και η μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή, ώστε οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων να φεύγουν από το κάδρο, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση στους Δήμους θα συνεχίζει να είναι τραγική.

Συνάδελφοι δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει η σειρά μας. Δεν περιμένουμε από κανένα σωτήρα να μας σώσει. Με τον αγώνα μας και τη οργάνωση στα σωματεία μας και στο Συνδικάτο μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημάρχων».

Show More

Related Articles

Back to top button