ΠολιτικήΔήμοιΗράκλειοΑνάπλασηΈργα

Συνάντηση Μπάρμπα – Κεφαλογιάννη: στο επίκεντρο σχολεία και ανάπλαση της Ηρακλείου

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκτελεί ή προγραμματίζει να εκτελέσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής εξέτασαν ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μπάρμπας, και η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση εργασίας που είχαν οι δύο πλευρές στα γραφεία της Περιφέρειας.

Σε απόλυτη προτεραιότητα, η επίσπευση των διαδικασιών για να μπουν μπροστά οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων της πόλης, παρεμβάσεις για τις οποίες ο Δήμος διεκδίκησε και κατάφερε να πάρει χρηματοδότηση από τα προγράμματα του περιφερειακού ταμείου. Επόμενο βήμα η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο, και τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στην κορυφή της ατζέντας της συζήτησης ανάμεσα στον Ηλία Μπάρμπα και τη Λουκία Κεφαλογιάννη, φυσικά, και τα έργα ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου, με τον αντιδήμαρχο να εξασφαλίζει ότι το πακέτο των απαιτούμενων εργασιών θα παραμείνει στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και στον προϋπολογισμό του 2021, με κοινό στόχο να ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη χρονιά, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών για το Ηράκλειο. Οι δύο πλευρές εξέτασαν σε πιο σημείο βρίσκονται η έως τώρα συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων Δήμου και Περιφέρειας, ορίζοντας τον περαιτέρω βηματισμό.

Εξάλλου, ο Ηλίας Μπάρμπας μετέφερε στην αντιπεριφερειάρχη τις επόμενες προτάσεις που σκοπεύει να καταθέσει η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου στα προγράμματα χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας, όπως το έργο μετατροπής του γηπέδου μπάσκετ του Τυφώνα σε κλειστό.

«Με τη Λουκία Κεφαλογιάννη μιλήσαμε για τα έργα που γίνονται ή θα γίνουν στο Ηράκλειο, βάζοντας τις προτεραιότητες και το δρομολόγιο στη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Χτυπάμε κάθε πόρτα, διεκδικούμε κάθε συνεργασία που θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμα περισσότερα για την πόλη μας, να βελτιώσουμε περαιτέρω την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», το μήνυμα του κ. Μπάρμπα.

Show More

Related Articles

Back to top button