ΚηφισιάΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Συνάντηση Δημάρχων Κηφισιάς & Διονύσου με τον Κωστή Χατζηδάκη για τα διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης & Αγ. Στεφάνου

Εξέφρασαν ανοιχτά τις αντιδράσεις τους

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκαν την Πέμπτη οι Δήμαρχοι Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης.

Οι δύο Δήμαρχοι εξέθεσαν για μία ακόμη φορά τις δυσμενέστατες επιπτώσεις και την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στις μελέτες και συμβάσεις που προβλέπουν πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Θέση διαχρονική κι ανυποχώρητη, καθώς η τοποθέτηση διοδίων για αστικές μετακινήσεις σε «ανοιχτό» αυτοκινητόδρομο, εκτός της οικονομικής επιβάρυνσης θα προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες στον οικιστικό ιστό, και όχι μόνο, των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου.

Ξεκαθάρισαν, επίσης, ότι δεν αποδέχονται τον διαχωρισμό της λειτουργίας των Διοδίων με τα έργα που προγραμματίζονται σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες – Γράμμος Φοίνικας. Και τα δύο είναι έργα επιβλαβή που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου αλλά και όμορων Δήμων.

Οι δύο Δήμαρχοι ζήτησαν από τον κ. Χατζηδάκη να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και σε τροποποίηση του Νόμου 3555/2007, προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση διοδίων οποιασδήποτε μορφής και φυσικά να μην κυρωθεί από το ΥΠΕΝ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως η κυβέρνηση κατανοεί και συμμερίζεται τις ανησυχίες για κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική υποβάθμιση στο εσωτερικό δίκτυο των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη ώστε να αναζητηθούν κατάλληλες λύσεις.

Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου μετά τη διαλλακτικότητα που διαπίστωσαν και από τους δύο αρμόδιους Υπουργούς τους κ. Χατζηδάκη και Καραμανλή στον δίκαιο αγώνα κατά των διοδίων αναστέλλουν τις αντιδράσεις μέχρι το Φθινόπωρο. Δεν εφησυχάζουν αλλά επαγρυπνούν και καθορίζουν τις ενέργειες τους αναλόγως των εξελίξεων στο θέμα των διοδίων.

Show More

Related Articles

Back to top button